Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА – АРСЕНАЛ! Црвено-бели у најјачем саставу, Венгер измешао тим!

0

Мало нам је бод, хоћемо да победимо Арсенал, поручују пред вечерашњи меч (РТС 1, 19.00) фудбалери Црвене звезде

Црвено-бели ће на „Маракани“ дочекати лондонске „тобџије“ у мечу 3. кола групе Х Лиге Европе, а иако су Енглези апсолутни фаворити, играчи нашег тима верују да могу да направе изненађење!
Ненад Милијаш, један од само двојице у овом тиму Звезде који је већ имао прилике да игра против Арсенала (други је голман Милан Борјан), каже да не би прихватио реми.


– Не бих пристао на бод пре утакмице. Јесте да би нам значио у даљем такмичењу, али нећемо играти на реми, на свом смо стадиону. Јесте Арсенал велики противник, али ми имамо огроман мотив. Сад да питам саиграче, већина не би прихватила бод унапред. Играћемо на најбољи начин, желимо да победимо и видећемо шта ће бити – јасан је Милијаш.

Црвено-бели су од 3. кола квалификација и дуела са Спартом из Прага практично у свим мечевима у Европи били суочени са улогом аутсајдера. Ипак, сваки пут су успели да избегну неуспех. Милијаш је уверен да ће и против Арсенала бити тако.

– Знамо да је Арсенал једно од највећих имена светског фудбала. Утакмице против таквих ривала се памте и препричавају. Драго ми је што ће млади играчи доживети искуство да одмере снаге са Арсеналом на „Маракани“. Досадашњи начин рада доносио нам је резултат, па не видим због чега нам не би донео и против „тобџија“. Па они су исто људи од крви и меса – каже Милијаш.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – АРСЕНАЛ

Стадион: „Рајко Митић“. Судија: Беноа Бастијен (Француска).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Савић, Родић, Крстичић, Доналд, Срнић, Канга, Радоњић, Боаћи.

АРСЕНАЛ: Чех, Дебиши, Елнени, Холдинг, Нелсон, Кокелан, Вилок, Мејтланд-Најлс, Вилшир, Волкот, Жиру.

УЖИВО:

– Арсенал вечерас без готово целе прве поставе! Енглези наводе да у тиму нису: Мертесакер, Мустафи, Кошелни, Монреал, Бељерин, Колашинац, Ремзи, Џака, Озил, Лаказет, Санчез, Велбек и Ивоби!

– Са Студентског трга је кренуло 11 аутобуса са навијачима Арсенала ка „Маракани“. Око 500 фанова „тобџија“ ће бити на стадиону.