Прочитај ми чланак

ПУТИН БЕЗ ПАРДОНА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Подршком Косову сами сте узроковали Каталонију!

0

!Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су државе чланице Европске уније, подршком Косову, саме покренуле раст сепаратистичких тежњи у Европи и да су се сада саме нашле на удару, као у случају Каталоније, преноси ТАСС

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су државе чланице Европске уније, подршком распаду неких земаља и одвајању Косова, саме покренуле раст сепаратистичких тежњи у Европи и да су се сада саме нашле на удару, као у случају Каталоније, преноси “Тас“.

Руска агенција наводи да је Путин то поручио у говору на завршној пленарној седници Међународног дебатног клуба „Валдај“ и поновио став Русије да је ситуација у Каталонији унутрашње питање Шпаније.

„Када је у питању ситуација у Каталонији, видели смо из Европске уније и већег броја држава једногласну осуду оних који подржавају (каталонску) независност. Знате, не могу, а да не приметим нешто у вези са тим – требало је о овоме да размишљате раније“, рекао је Путин.

Он је додао да је својевремено Европа практично уз добродошлицу прихватила већи број држава, а онда једногласно подржала одвајање Косова, „покрећући сличне процесе у другим регионима Европе, а и у свету“.