Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ (СРС): Вучићу је потребна психијатријска помоћ

0

Заменик председника Српске радикалне странке, Немања Шаровић, оптужио је председника државе, Александра Вучића, да је у коалицији с Харадинајем и поручио му да затражи психијатријску помоћ.

На предлог посланика Српске радикалне странке, и осталих опозиционих странака, одржана је седница Одбора за Косово и Метохију којом председава Милован Дрецун. На тој седници се нису одазвали посланици владајуће већине из редова Вучићевих напредњака и Дачићевих социјалиста. О томе колико је њима тема Косова и Метохије небитна говори и чињеница да се нису појавили ни представници Канцеларије за КиМ као ни посланици Српске листе.

Претходних дана у свим Вучићевим медијима води се хајка против Српске радикалне странке коју предводи председник Одбора за КиМ, Милован Дрецун. Исти тај Дрецун није заказивао редовно седнице већ је своје ставове, односно ставове напредњака, износио мимо Одбора на телевизијама с националном фреквенцијом. Тема Одбора је била „Подршка Српске листе Рамушу Харадинају“ а режим је потпуно маргинализовао ову тему и нису имали снаге и воље да изнесу своје ставове и образложе подршку српском крвнику, истакао је Шаровић.

Остали смо без одговора зашто је Српска листа подржала српског крвника, кољача, силоватеља Харадинаја? Став Српске радикалне странке је јасан – нема изласка на изборе под тзв. Косовским законима и Уставом. Посланици Српске листе су се заклели на верност „Републици Косово“ а не никаквим „Привременим институцијама“. Европска Унија захтева и тражи признање независног Косова и кроз Брислеске споразуме се и иде до тог циља. ЕУ нам отима Косово и Метохију а Вучић се хвали да напредујемо на том путу. Њему је онда заиста потребна психијатријска помоћ, закључио је Немања Шаровић.