Прочитај ми чланак

ОПАСНОСТ: Џихадисти планирају терор на Мундијалу!

0

На фотографији коју је ИС објавио налази се маскирани џихадиста с пушком у рукама испред стадиона у Санкт Петербургу, а поред њега лого СП

Терористи не мирују, а њихова најновија претња улива страх фудбалском свету, па и Муслиновим „орловима“, пред планетарни шампионат у Русији наредне године!

Еуфорију након завршених квалификација и уочи бараж мечева за Светско првенство прекинула је застрашујућа објава Исламске државе (ИС). Припадници ИС су фото-монтажом најавили масакр на руским стадионима.

Бомба

На фотографији коју је ИС објавио може се видети маскирани џихадиста како с пушком у рукама стоји испред стадиона у Санкт Петербургу, а поред се налази лого Светског првенства у Русији, као и темпирана бомба.

Ова језива фотографија претња је и нашим репрезентативцима који ће се борити на Мундијалу заједно са још 31 репрезентацијом. Фото-монтажа је објављена с намером да се улије страх у кости милионима навијача који ће се током СП окупити на фудбалским стадионима у 11 руских градова.

Нема краја

Због овог потеза Исламске државе, али и генералне ситуације у свету када је тероризам у питању, сигурно је да ће једна од главних тема на састанцима ФИФА бити сигурност. Челници светске куће фудбала заједно с Русима радиће на томе да на минимум сведу ризик од било каквог терористичког напада.

Сеју страх
ПРЕТИЛИ И ПРЕД ЕУРО 2016.

Исламска држава је у више наврата претила и пред почетак Европског првенства одржаног у Француској прошле године, али је спречен сваки инцидент везан за тероризам.
– Претворићемо Еуро 2016. у гробље – била је једна од претњи, која се, на срећу, није остварила.

Током ЕП био је ангажован огроман број припадника безбедности, а велики део њих и у цивилу. Они су били на утакмицама, испред стадиона, у фан зонама, а сви су мислити да је реч о обичним навијачима.

Пре две недеље
СПРЕЧЕН МАСАКР У ПАРИЗУ

Пре само две недеље спречен је велики масакр на утакмици ПСЖ – Бордо, када је у близини Парка принчева пронађена експлозивна направа. Полиција је одмах по дојави ухапсила пет особа, и то на лицу места. Бомбу је случајно пронашао један грађанин и тако спречио велику трагедију.