Прочитај ми чланак

ШПАЛИР ЗА ЛЕГЕНДЕ ЗВЕЗДЕ – „У Лондону мук“

0

Фудбалски клуб Црвена звезда приредио је шпалир за чувену генерацију овог клуба из 1978. године који је избацио Арсенала из Купа УЕФА.

Чувени састав црвено-белих пожелео је срећу садашњој генерацији која ће у четвртак од 19 часова дочекати лондонски клуб у трећем колу Лиге Европа.

Ову свечаност на стадиону „Рајко Митић“ отворио је глумац Небојша Глоговац говорећи чувени сцену из филма „Муње“ – „У Лондону мук“.

Тишина је уследила после чувеног гола Дулета Савића којим су црвено-бели избацили славни Арсенал.

Савић се присетио сјајне акције комплетног тима Звезде, Пижонове пете, центаршута Благојевића и његовог гола из волеја три минута пре краја утакмице у Лондону.

„Нисам знао да ће о том голу толико да се прича, а још мање да се памти 40 година. Вероватно ће трајати још 40 година. То је гол који није донео трофеј и чудно је колико се памти, вероватно то нешто говори“, рекао је Савић.

Црвена звезда је у Београду победила са 1:0, голом Благојевића, да би у на „Хајберију“ одиграла нерешено 1:1.

У част те сјајне генерације коју су чинили – Александар Стојановић, Милан Јовин, Владимир Петровић Пижон, Душан Савић, Цвјетин Благојевић, Милош Шестић, Недељко Милосављевић, Здравко Боровница, Живан Љуковчан, Драган Милетовић, Никола Јовановић, Славољуб Муслин, Михаљ Кери, Иван Јуришић, Душан Лукић, Златко Крмпотић и Зоран Симић, приређен је шпалир.

Њих су поздравили челни људи Звездан Терзић, Светозар Мијаиловић и Драган Џајић који је почасни председник клуба.

Утакмица између Црвене звезда и Арсенала игра се у четвртак од 19 часова.