Прочитај ми чланак

ПАЛМА: Обећавам аеродром, а радосна вест је…

0

Јагодина -- Јагодина ће имати аеродром и Ваздухопловну академију, а почетком новембра биће отворена Фабрика авиона, каже председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић

„Данас је престиж у свету имати аеродром. Међутим, није само довољно имати аеродром – то ћемо имати – обећавам за четири године и на наш аеродром ће моћи да слете авиони до 90 путника“, рекао је Марковић на свечаној седници Скупштине града поводом 17. октобра Дана ослобођења Јагодине од фашизма у Другом светском рату.

„И да вам кажем једну радосну вест, од 5. до 10. новембра отварамо фабрику авиона у Јагодини. Опрема се сели из Краљева у Јагодину и биће запослено 100 младих радника“, рекао је Марковић.

Наш план је да за неколико година овде буде и Ваздухопловна академија да из целог света долазе овде студенти на обуку да се обучавају да возе авионе.

На тај начин и град ће имати корист, тако што ће ти будући пилоти становати у Јагодин, а по правилу су студенти из богатих породица из целог света, каже он.

Када је реч о Фабрици авиона, обезбедили смо њиву за изградњу фабрике авиона, поред аеродрома, на Штипљанском путу, а тренутно локација Фабрике за изградњу авиона налази се у кругу бившег „Плавог кључа“