Прочитај ми чланак

ФУДБАЛЕРИ ПАРТИЗАНА ЋЕ ИМАТИ ПОСЕБАН ТРЕТМАН У АЛБАНИЈИ: “Ваљак” мотре и снајпери

0

Боравак црно-белих у Тирани и Елбасану под присмотром специјалне јединице РЕНЕА. Пренос на две телевизије

МЕЧ превисоког ризика одиграће у четвртак увече на „Елбасан арени“ Скендербег и Партизан. Шампион Србије иде у госте неугодном ривалу, а утакмица ће се практично играти на неутралном терену, јер је Скендербег из града Корче на граници са Грчком.

Стадион у Елбасану Фото: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Цела организација пута, слетање на аеродром, смештај црно-белих у Тирани и пут од 40 километара аутобусом до Елбасана биће под посебним присмотром албанске полиције и њене специјалне јединице РЕНЕА. Пошто се меч игра у специфичном окружењу, јер су око стадиона три солитера, организатор утакмице је са људима из УЕФА одлучио да се на крововима зграда разместе и снајперисти.

ПАРТИЗАН И НА РТС И НА АРЕНИ НАВИЈАЧИ

Партизана ће у четвртак увече од 21.05 бити у прилици да изаберу на ком каналу ће посматрати своје љубимце. Пренос је обезбеђен на РТС 1, док ће Арена на свом трећем програму такође емитовати слику са „Елбасан арене“.
Заправо, црно-беле чека исти „протокол“ као када је пре две године репрезентација Србије гостовала у Албанији. „Орлови“ које је тада водио Радован Ћурчић су такође били смештени у Тирани, путовали су аутобусом у Елбасан, а током кратког пута их је из ваздуха пратио војни хеликоптер. За разлику од Партизана, наша селекција тада није тренирала у Албанији.

Занимљиво је да ће црно-бели одсести у најбољем хотелу у центру Тиране, али су одлучили да у експедицији буду шеф кухиње и главни кувар из спортског центра „Телеоптик“ у Земуну. Наравно, екипу ће пратити и клупски комесар за безбедност, али и четворица људи из обезбеђења који раде у Партизану.

– У контакту смо са амбасадом Србије у Тирани и верујемо да ће цео наш боравак у Албанији протећи без проблема. Исто тако желимо да организујемо и реванш са Скендербегом у Београду – каже генерални директор црно-белих Милош Вазура.

Иначе, челници Скендербега планирају сутра вече у Тирани да угосте руководство Партизана на заједничкој вечери где би атмосфера требало да се додатно релаксира пред дуел 3. кола Лиге Европе у Елбасану.

ТРЕНИНГ У ТИРАНИ

ФУДБАЛЕРИ Партизана ће сутра увече у Тирани имати тренинг, ноћ пред меч са Скендербегом. Иако се утакмица игра у Елбасану, црно-бели ће одржати тренинг на стадиону ФК Тирана који се налази непуних 300 метара од хотела у којем су смештени.