Прочитај ми чланак

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ О НОВОМ ФАЈТУ У ВЛАДИ: Шешељ је метафора, само то нису схватили!

0

Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да је њена изјава да поједине страначке колеге не могу у себи да обуздају свог првог шефа, Војислава Шешеља, била метафора за оне који мисле да различито мишљење представља напад на њих.

“То је била метафора, жао ми је што није најбоље сваћена”, рекла је Михајловићева одговарајући на питања новинара пре почетка Регионалне конференције о женском предузетништву Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, која се одржава данас у хотелу “Хајат”.


Она је појаснила да се метафора односила на оне који мисле да “различито мишљење представља напад на њих и оне који још не схватају да је резултат једино мерило у политици”.

“То је и метафора и за оне који сматрају да жене треба само да климају главом и слушају шта им се каже”, рекла је Михајловићева.

ФАЈТ У ВЛАДИ Јадранка Јоксимовић: Зорана, ни ти у себи ниси обуздала првог шефа

Јадранка Јоксимовић оштро узвратила колегиници из Владе и странке на прозивку да се неки у СНС нису ослободили бившег лидера – Шешеља

Изјава министарке грађевинарства и инфраструктуре и потпредседнице Владе Зоране Михајловић у интервјуу Куриру да поједини у СНС „у себи, у својој личности, не могу да обуздају свог првог шефа – Шешеља“ направила је буру међу напредњацима.

Међутим, једина која је јуче била спремна да јавно одговори својој колегиници из странке и Владе била је министарка за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић, која је, очигледно алудирајући на Михајловићеву, казала да у СНС има оних којима Шешељ никад није био шеф, а ипак не могу у себи да обуздају неке друге који су им раније били надређени.

– Ја мислим да многи који су дошли у СНС имају прве шефове, не само Шешеља, које не могу да обуздају у себи – казала је Јоксимовићева за Курир.

И политички аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да Зорана Михајловић није најпозванија да било кога у СНС прозива због бивших шефова.

– Дакле, када говори о томе да многи у СНС не могу да се ослободе свог бившег шефа, Михајловићева не би требало да заборави да је некад била у Г17, па можда ни она не може да се ослободи свог бившег шефа. А по њеним екстремно прозападним ставовима, делује да не може да се ослободи тог духа неког свог бившег шефа – оцењује Анђелковић.

Коментаришући Михајловићкину изјаву да је Александар Вучић у странци добар само кад „треба да већини омогући да напредују, да им омогући статус“, а чим се каже да су претерали, они се љуте.

Трн у оку
ЂУКАНОВИЋ НАЈЧЕШЋЕ ПЉУВАО ЗОРАНУ

Зорана Михајловић је претходних година често била мета напада страначких колега.
Најдаље у томе ишао је посланик СНС Владимир Ђукановић, који ју је у више наврата позивао да поднесе оставку и оде у опозицију. Како је говорио, Михајловићева је „ниско пала“, „каља углед СНС“ и ради против Владе, а требало би и да се „уразуми“. Михајловићева на то одговара да иза ње стоје рад и резултати.