Прочитај ми чланак

ПУТИН ЈЕ СВЕТУ ПОСЛАО ВАЖНУ ПОРУКУ: Не знам како то да изведемо, али морамо

0

Руски председник Владимир Путин позвао је земље света да не троше време на ривалство, већ да успоставе сарадњу.

„Морамо да престанемо да гледамо једни на друге као на ривале. Не знам како је то могуће извести на међудржавном нивоу, али бар морамо да покушамо. Морамо да покушамо да гледамо једни на друге као на партнере“, изјавио је Путин на састанку са учесницима 19. Међународног фестивала омладине и студената у Сочију.

Земље, уместо да удруже напоре за решавање заједничких проблема, расипају ресурсе на ствари које нису важне, констатовао је Путин.

„Расипамо их на ривалство…То су веома деликатне ствари. Можда је утопија пошто је природа испуњена духом ривалства, али бар морамо да се трудимо да не дозволимо да то ривалство прерасте у мржњу, или чак у рат“, упозорио је Путин, пренела је агенција Тас.

Путин је нешто раније, отварајући фестивал, поручио младима да буду дрски, доследни и храбри у постизању својих циљева.

„Убеђен сам да сте ви, млади из целог света, разних националности и религија, уједињени заједничким осећајем вредности и циљева – тежњи за слободом, срећом, миром, тежњом за већим достигнућима“, рекао је Путин.

Он је младима обећао да ће учинити све како би им помогао да остваре циљеве. „Енергија и таленат младих су задивљујућа снага. Млађе генерације увек доносе иновативне идеје. Склони сте експериментима, споровима никада не прихватате традиционалне начине живота. Будите дрски. Креирајте сопствену будућност. Будите храбри довољно да промените свет, да га направите бољим. Ви то можете“, поручио је руски председник.

Организатори су раније навели да на фестивалу очекују око 20.000 младих људи из око 150 држава, а манифестација се организује на шест званицних језика Уједињених нација.