Прочитај ми чланак

ФРИЗЕР ИЗБОДЕН НА СМРТ због „лоше фризуре од 350 рсд“

0

Москва -- Мушкарац из Узбекистана који је у Москви радио као фризер избоден је насмрт зато што муштерија после шишања није била задовољна фризуром, јавља Раша тудеј.

Нападач је ухапшен, а снимак убиства објављен је на друштвеним мрежама и изазвао је велику буру у Русији.

Причу о томе шта се догодило, као и снимак, први је на свом профилу на Фејсбуку објавио посланик Думе Антон Бељаков, наводећи да је један од његових пријатеља познавао жртву, као и да је био добар фризер.

Убијени мушкарац идентификован је као 24-годишњи Дастан Адеканов из Узбекистана.

Бељаков је навео да је сукоб почео након што је Адеканов у четвртак ошишао једног мушкарца и наплатио му 200 рубаља (око 350 динара) што је, како се наводи, ниска цена за московске стандарде.

Међутим, мушкарац је наводно био незадовољан својом фризуром, па се у петак вратио да се жали. Особље је покушало да га смири и поправи му фризуру, али се њему није свидела ниједна опција. Неколико тренутака касније мушкарац је Дастана Адеканова извукао на улицу.

На снимку објављеном на друштвеним мрежама види се како младића у црној јакни (Адеканова) јури мушкарац у сиво-жутој мајици док у рукама носи оштар предмет. Мушкарац потом Адеканова избоде неколико пута, док пролазници стоје и гледају, али не реагују. Адеканов потом падне и више се не помера.

РТ истиче да је Адеканов преминуо пре него што је стигла Хитна помоћ.

Аутентичност снимка није потврђена, али су из полиције навели да је покренута истрага против 26-годишњег мушкарца оптуженог за убиство. У саопштењу полиције се на наводе имена, али се истиче да је убијен 24-годишњи мушкарац, да је нападач ухапшен и да је признао убиство.

Упозорење, снимак је узнемирујући.