СРБИ КАТОЛИЦИ у посети браћи Србима муслиманима

28

Замислите овакав наслов у Политици или Слободној Далмацији или Дневном Авазу пре неких 100 година... Не можете замислити? Зашто? Да ли су Срби једини народ који је Србе који су узимали неку другу религију,милом или силом, одбацивао, проглашавао издајницима, потурицама и трајно окретао против себе? Да ли постоји и један пример на овом белом свету где је неко ко промени религију изопштаван из заједнице и проглашаван непријатељем?

Мислим да не постоји… Американац може бити и православац и будиста и атеиста и сатаниста, он ће остати Американац, као и Албанац и Канађанин, Немац, Белгијанац, Шпанац или Јапанац…

Албанац католик, Албанац православац и Албанац муслиман стоје у првим редовима фронта за Велику Албанију, док је Србин муслиман тема „истраге потурица“ а Србин католик Хрват ког треба анатемисати, изопштити из друштва и протерати…Замислите колико би било Срба да се не одрекосмо муслимана Срба и Срба католика и не окренусмо их против себе да би касније све кулминирало крвавим братоубилачким ратом чију ватру као и увек потпали неко са стране а Срби свих религија једва дочекаше да је увећају и од ње направе ломачу на којој ће се самоспалити…

Заиста, мислим да на овом белом свету не постоји народ који је више урадио да сам себе уништи од српског народа… И онда када је неко од Срба муслимана истицао да је Србин, као што је то Меша Селимовић радио, није баш са радошћу прихватан код Срба православаца нити је наилазио на одобравање код Срба муслимана… Проблем Срба је у Србима.

 • Milutin Popovic

  НАСЛОВ ТЕКСТА ГОВОРИ ДА СУ СРБИ НАСИЛНО ПОКРШТАВАНИ У КАТОЛИКЕ И НАСИЛНО У ИСЛАМ. ТО ЈЕСУ ЧИЊЕНИЦЕ И СУШТИНА ПИСАЊА ЈЕ О ТОМЕ.

  • Дуња

   „Суштина“ је можда и у посећивању :))…лепо би било да се посећујемо…онако од срца…

  • Soko Sokolov

   И ја мислим тако, те да додам.
   И да су касније од покрштених на силу, стваране и нове нације на силу, само да би нас било мање са именом СРБИ, а ми смо само припомогли својом тврдоглавошћу и искључивошћу.

 • Milutin Popovic

  Нема шта да замишљам ја то знам и тако и пишем. Али има много СРБА који се продају за шаку долара па онда пишу све и свашта што је и довело до оваквог стања у коме трули запад под притиском ватикана хоће да нестану православци у европи и због тога измишљају њихову историју СРБА. На њихову жжалост цео свет је сазнао за тачну и праву ИСТОРИЈУ СРБА ПРЕКО ВИНЧАНСКИХ ИСТРАЖИВАЊА И ДОКАЗА ДА СУ ТО СРБИ НАЈСТАРИЈИ НАРОД У ЕВРОПИ.

  • grebak grebić

   Бојим се да нисмо сазнали ништа. Све наше научнике, од Милојевића до ових данас испљувасмо, истерасмо их са катедра и претворисмо у лудаке само зато што су се дрзнули да кажу ко су Срби, одакле су и шта су. Теорија завере која постоји у политици постоји и у Историји против Срба.

  • Дуња

   Само треба истрајати, не знам колико имате година, али пре 30так година оно што се сад доказује о Србима и историји, била је метафизика и забрањена историја….

  • Негрутин

   Још увек је забрањена и још увек је ватиканско-берлинска школа на цени, примарна а тек ће бити ова нова ЕУ.
   Већ нам пишу уџбенике и то је ушло у школе.
   Кога брига!