Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Легија ме спасао у Хагу, он је херој који је убио тиранина

0

Војислав Шешељ тврди да га је Милорад Улемек Легија спасао у Хагу.

Наиме, лидер радикала каже да га је Легија спасао оптужбе за злочине почињене у Зворнику 1992. године . Изјава коју је послао бивши командант ЈСО онемогућила је Трибунал да га повежу са Војином Вучковићем званим Жућа, који је био командант “Жутих оса”, паравојне формације која је деловала у Зворнику.

– Односи су нам били пријатељски пре мог одласка у Хаг. Он је мене задужио јер ми је из затвора послао изјаву у којој је потврдио да Жућа није био српски радикал у Зворнику. Хашки тужилац је пкушао да ми припише и Жућу и његовог брата – каже Шешељ.

На питање откуд читуља Легијиној мајци Шешељ каже да је она родила великог и славног српског јунака.

– Тај текст, међутим, новине су одбиле да објаве, уз аргумент да неко ко лежи у т+затвору осуђен за убиство, не може бити јунак. Онда сам из пркоса ставио “мајци мог великог пријатеља”. Сви велики јунаци су један период живота проводили по затворима, укључујући и Гаврила Принципа и многе друге.

Шешељ, на питање новинара да ли величањем убице поручује да политичке противнике треба убијати, каже да је тирноубиство увек оправдано.

– Многе је породице Ђинђић упропастио, унаказио, унесрећио, не жалим нимало, ни њега, ни његову породицу. Та породица има је наследила милионе од њега, од његовог криминала, паре су им залечиле неке ране – каже Шешељ.

– Када радикали дођу на власт помиловаћемо Легију и Звездана Јовановића. Они су осуђени под политичким притиском. У име државе тражио бих погодбу са Легијом јер он много зна о разним стварима и могао би то да напише и исприча – додаје Шешељ.

Лидер радикала рекао је и да би врло радо посетио Легију у затвору, али таква врста посета није дозвољена.