Прочитај ми чланак

ПРЕД СРПСКИ НБА ДУЕЛ Тренер Кингса од Богдана тражи да не буде као Тео

0

У ноћи између четвртка и петка по средњеевропском времену, у "Стејплс центру" ће се један наспрам другог наћи Милош Теодосић и Богдан Богдановић, први пут откако су решили да каријере наставе у најјачој лиги света.

Богдановић са Сакраментом гостује екипи Клиперса, у којој Теодосића по свој прилици очекује прилична минутажа, због бројних повреда које су задесиле његове саиграче пред старт сезоне. Навијачи домаћег тима зато се надају новим бравурама капитена „орлова“, чије су их асистенције већ одушевиле.

Фото: Н.С.

Што се Богдана тиче, од њега тренер Кингса Дејвид Јергер тражи управо „да не буде Тео“. Односно, да не додаје баш толико лопту, колико то чини на старту своје НБА каријере.

„Морам да га убедим да постане мало себичнији. На НБА начин себичнији. Пропушта да упути неке шутеве које желим да видим да их баш он погађа“, каже стратег „краљева“.

Како наглашава тренер Сакрамента, он има потпуно разумевање за начин којим Богдановић приступа својим обавезама на паркету, али да је потребно да ипак дозволи својим шутерским способностима да дођу до изражаја.

„Пазите, када се ради о психолошкој тачки гледишта, све је јасно: он је нов у тиму, прилично је добар притом, а жели да се уклопи. Међутим, ми ћемо кад-тад имати проблеме да постигнемо кошеве, а управо је он добар шутер. Зато ми је потребно да погађа. Мислим, он зна како се игра, зна како да остане сам, а нама је то ових дана баш проблематично. Он уме да додаје у ‘пик-ен-ролу’, уме да асистира из покрета, уме да дода и утрчи, све он зна – само је потребно да га убедим да буде себичнији, да не покушава баш толико да се уклопи“, уз осмех је рекао Јергер.