И ИЗРАЕЛ ИЗЛАЗИ из Унеска

3

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху наложио је Министарству иностраних послова да припреми излазак земље из Унеска, заједно са САД, саопштио је кабинет израелског премијера.

„Премијер је дао налог Министарству иностраних послова да припреми излазак Израела из Унеска, заједно са САД“, наводи се у саопштењу.

© REUTERS/ RONEN ZVULUN

Америчке власти су објавиле да ће 31. децембра 2018. године прекинути чланство у Унеску, али да ће наставити рад у организацији у статусу посматрача.

Нетанијаху је ту одлуку САД назвао „храбром и моралном“ и додао да је дао инструкције Министарству спољних послова да започне припреме за израелско напуштање агенције УН за културу и образовање.

Амбасадор Израела при УН Дани Данон изјавио је раније да одлука САД да се повуку из Унеска представља „цену која се плаћа због дискриминације Израела“, док председавајући Горњег дома Државне думе Константин Косачов сматра да такав потез приличи „одметничкој држави“.

Данон је у саопштењу навео да одлука Вашингтона означава „нову еру“ у УН, након што је Стејт департмент навео да је одлука делом изазвана због „сталне пристрасности у Унеску усмерене против Израела“.

  • 50 pera

    Formiraće se novi unesko sa USA na čelu, ko hoće da bude član mora da plaća članarinu.

  • E. Lirsch

    Kakve veze ima unisatvanje Palmire u Siriji sa napustanjem americkih smrdljivaca i Izraela UNESKO-a. NSP trazi sve novo i pod svojom sapom. A da bi se novo uvelo mora sve staro da se unisti. Ja sam za unistavanje svega sto americkim smrdljivcima koristi da ucenjuje narode i drzave. Poserem se na UNESKO. Sto ne spasise crkve i manastire na Kosmetu. E zato i’ je zaboljo zavraceni. More da se tornjaju u tri PLM.

  • Милутин

    Ти и твоја сабраћа излазите из унеск-а, не би ли наставили, да брже уништавате све културно-историјске споменике и вредности по свету, како би што пре све поништили и лакше довели свога Антихриста да влада светом.