Прочитај ми чланак

ДЕМОНТИРАЊЕ ЦРНОГОРСКЕ ЛАЖИ Богдан Богдановић је Србенда!

0

Богдановићи су из Пиве, из насеља Пишче, у општини Плужине, из старе Херцеговине. Данас у нашем крају живи свега двадесетак породица. Одатле су и отац и ђед Богдана Богдановића, младог, а већ прослављеног српског кошаркаша. Богдан је наш понос и понос нације, почиње исповијест за портал УЈЕДИЊЕЊЕ блиски рођак најбољег играча Србије. Он је, иритиран јучерашњим писањем црногорских медија, односно оног дијела медијске сцене који намеће црногорски национализам и идеологију Демократске партије социјалиста, имао потребу да прича за портал УЈЕДИЊЕЊЕ.

– Богданова мајка је из братства Шимуна, из Мратиња, такође из Пиве, односно са територије општине Плужине. Тамо данас живи педесетак домаћинстава, односно мало мање од 150 становника, и такође је српски крај. Нема коме по Богдану доћи, нити било коме од Богдановића или Шимуна, да не буде и да не буду Срби. Ево, погледајте ову фотографију на којој се виде мајка и тетка Богданова, у дресу репрезентације Србије. Иначе, сва Пива навија за Србију. Посебно се радујемо, искрен да будем, када Србија у неком спорту побиједи Црну Гору. Редовно се жестоко слави уз ватромете у приватној режији, каже саговорник портала УЈЕДИЊЕЊЕ.

Он каже да је “малена Пива дала шест српских патријараха“.

– Зато сам одлучио да раскринкам још једну црногорску лаж. Поједини медији се према нама понашају као некакви гласноговорници окупатора. Никада становништво у Пиви неће бити црногорско, и никада нећемо пристати на асимилацију. Зато је важно разбити њихову лаж да су Богдановићи Црногорци или да су нешто посебно везани за Црну Гору. Ми смо један од најљепших етничких елемената цијелог Српства, каже овај Богдановић, поносни Пивљанин и пита се:

– Треба ли да Вам говорим о Пивском манастиру, о његовој богатој националној ризници, једној од највећих у српским земљама? Да Вам бесједим о фрескама непроцјењиве вриједности? Знају ли ови наследници комуниста који својатају српску Пиву и Богдановиће да је сједиште српске Патријаршије требало да се пренесе у Пивски манастир, те да је он, између осталог, због тога и саграђен?

Знају ли они да се никада Српства нећемо одрећи и због пар хиљада српских жена и дјеце, које су из нашег страдалног племена 1943. године побили припадници “Принц Еуген“ дивизије и усташе-муслимани? Најзад, ДПС никада није побиједио у Пиви, нити ће, каже саговорник који је одабрао портал УЈЕДИЊЕЊЕ за својеврсно реаговање јер му се допада што је наш медиј “критички настројен према режиму и ‘муљај, па проспи’ опозицији у Црној Гори и тренутним властима у Србији“.

– Све су то лажови, и треба их раскринкавати. Баш као што сам ја одлучио да разобличим ову подвалу медија под контролом Мила Ђукановића и Душка Марковића, поручује, на крају.

Психијатар: Манија гоњења и комплекс ниже вриједности

Поводом ове теме, портал УЈЕДИЊЕЊЕ је контактирао и врсног црногорског психијатра, који је, због рада у државној установи, захтијевао анонимност.

– Начин на који се припадници мог народа обрачунавају са вама Србима нажалост показује да нисмо преболовали колективну манију гоњења и комлекс ниже вриједности. По Фројду, комплекси су посебна душевна стања која изазивају различите, а најчешће нездраве поступке, тако да овај случај представља класични примјер комплекса инфериорности, а само присвајање Богдановића уџбенички – нездравог поступка. Мене интересују све патологије, па и ова наша, црногорска. Она је опасна, испољава се и као репресија, па се због тога не могу представити, да не останем без посла, каже психијатар и наглашава да неће да страда од “своје, црногорске руке“ јер “нема разлога за авантуризам“.

– Добро ми је, на државним сам јаслима. И у средини која није, као Пива, српска. Схватите ме, баш као што ја схватам Српство Богдановића. Нек је момак здраво, одличан је кошаркаш, феноменалан стријелац и нека игра за братску Србију, закључује овај стручњак, иначе добро познат широј јавности и каже да лично познаје многе “лопине“ у Кошаркашком савезу Црне Горе “због којих су спортисти приморани да играју за друге државе“.