Прочитај ми чланак

ПОЧИШЋЕНИ: Руска авијација уништила командни центар ИД и убила 70 терориста…

0

Руске ваздухопловне снаге су уништиле командни центар ИД у провинцији Деир Ез Зор у Сирији и убили 34 терористе који су ушли у земљу из западних региона Ирака, саопштило је руско Министарство одбране.

Руски авиони су у протеклих 24 сата обавили 182 ваздушних напада против положаја џихадиста у Сирији, наведено је у саопштењу.


 Према речима портпарола руског инистарства одбране мајора Игора Конашенкова, у подручју Мајадина елиминисано је укупно 70 терориста ИД који су касније идентификовани као држављани Алжира.
 
Напад је спроведен након што су извидни дронови открили велико упориште милитаната на источној обали реке Еуфрат у близини града Мајадин. Терористи су имали артиљеријско и тенковско складиште, као и разводну мрежу подземних тунела.


„Уништено је командно место и три групе терориста који су као појачање стигли у подручје са територије Ирака. Потврђено је елиминисање 34 милитаната, уништено је 5 теренских возила са великим калибром, као и два возила са муницијом „, рекао је Конашенков, коментаришући ваздушне ударе у близини села Хатла у провинцији Деир Ез Зор.
 
Руски Сухои Су-34 бомбардовао је исто подручје 40 минута након што су терористи покушали да се евакуишу и збрину рањене. Сви су погинули.