ОТКРИВЕНО КАКО ЦИА ВРБУЈЕ ШПИЈУНЕ У СВОЈЕ РЕДОВЕ: Пођите замном и понесите посуду

1

Агент ЦИА тихо је покуцао на врата хотелске собе у којој је био ирански нуклеарни научник. Догодило се то после панела на конференцији и вечере после које су се научници повукли у своје собе. Иранског научника чувала су двојица државних чувара, али је агент преко тајних камера инсталираних у собе могао да види да су чувари заспали. Научник је отворио врата.

Према извору који је испричао како се одвио овај сусрет, једна велика промена догодила се у задњем моменту. Наиме, Иран није желео да финансира боравак научника у хотелу у који га је звао организатор него је нуклеарни научник смештен у јефтинији. Али агенти ЦИА брзо су се прилагодили па су у собе поставили скривене надзорне камере.

Како би показао искреност и добру вољу, пише Гардиан, агент је ставио руку на научниково срце. “Салам хабиби“, рекао је. “Ја сам из ЦИА и желим да са мном пођете на авион у САД“, наставио је агент који је у исто време ишчитавао реакције на научниковом лицу лицу. Он је био уједно шокиран, преплашен и знатижељан. Агент је знао из искуства да научник размишља о хиљаду питања – шта ће бити с породицом, како ћете ме заштитити, где ћу да живим, како ћу да се издржавам, шта ако кажем не?

 Пре него је изустио прво питање, агент му је рекао да узме посуду за лед.

“Зашто?“, упитао је.

“Ако се нетко од чувара пробуди, рећи ћете му да идете по лед“, одговорио је агент.

 Ово се догодило пре десетак година, али савршено илуструје начин на који амерички тајни агенти врбују научнике. Да би то урадили потребни су месеци припрема и милиони долара, јер је организатор научних скупова на којима желе да врбују научнике управо ЦИА.

Такве конференције најбољи су параван за такве акције, јер на њима учествују већином они који не знају о чему се заправо ради, а привукла је их је тема о којој се на конференцији расправља, па све изгледа, а у неку руку и јест, реалније.

 Конференције су идеалне за врбовање, а данас још више због глобализације. Ови друштвени интелектуални ритуали постали су свеприсутни и привлаче најбоље из своје струке. Важност конференције мери се, не само бројем нобеловаца који је посећују, већ и бројем шпијуна. Обавештајци из целог света хрле на конференције из истог разлога из којег они који регрутирају људе у војску траже кандидате у сиромашним четвртима – то су најбоља места за таргетирану публику.

 „Свака обавештајна служба на свету ради на конференцијама, спонзорише конференције и тражи начине да на њих доведе људе с којима жели да ступи у контакт“, рекао је бивши ЦИА-ин агент.

Врбовање обично почиње као, наизглед, случајни сусрет на конференцији. Један агент рекао је да је на тај начин на своју страну придобио десетке научника и да то уопште није било тешко. Између обавештајних задатака које је обављао.

 Млађи агенти саставили би профил тог научника, а агент који би обављао задатак изабрао би као ко ће да се представи, обично би се представљали као предузетници. Измислио би име компаније, направио веб страницу те компаније, штампао визит карте, обавио лажне трансакције новца на име компаније тако да не буде сумње у то да компанија послује.

 Саговорник с којим је разговарао Гардиан имао је седам идентитета која би мењао по потреби. Објашњава да је грешка приступи мети док су у интеракцији с другима, а како то обично нису, ту је остављен простор за шпијунску манипулацију.

 • Маринко

  После ,,пада“ Хитлера, хиљаде нацистичких научника су пројектом ,,Спајалица“ пребачени у САД. Међу њима су били и монструми који су изводили експерименте на људима, чак и чувени ,,господин смрт“ доктор Менгеле.
  У америци су добили средства и могли несметано на тајним локацијама да изводе своје експерименте над америчким бескућницима или вољним добровољцима за новац. Јавно је објављено да је у двадесетом веку америчка влада највише новца потрошила на психологију и антропологију ради побољшања техника контроле ума.
  Чувени амерички математичар, Тед Казинцки, је и сам био део једног таквог експеримента који је на њега оставио неизлечиве последице. Револтиран опсегом глобалистичког дивљаштва, Казинцки је почео да шаље пакет бомбе ,,научницима“ који су изводили сличне експерименте и чак успео неколико њих да убије.
  Данас је америчка контрола ума толико узнапредовала да глобалисти телевизијом, образовањем и ,,уметношћу“ могу да конструишу личности по жељи. Типичан пример је глобално загејавање, вештом манипулацијом информацијама и трендовима могуће је код људи изазвати и хормонске поремећаје.
  Данас постоје и психотронска оружија (у народу позната као ХАРП системи) која електромагнетним таласима могу да у циљаној популацији изазову одређена стања свести. У Русији су овакви уређаји већ комерцијално доступни.
  Отуда, данашње врбовање високих Цијиних агената се своди на просто киднаповање и испирање мозга. Жртве у измењеном стању свести се понашају као испрограмирани роботи и раде букавално све што им се каже.
  Ако мислите да је књига или филм ,,Манжуријски кандидат“ научна фантастика, онда заборавите све што је горе написано.