ДЕВЕТ ЗНАКОВА који указују да сте паметнији од просека

6

Можда тога нисмо свесни, али код људи постоје једноставни суптилни знаци који могу да укажу на то да је неко заиста веома паметна особа.

Научници су успели да идентификују девет ствари које представљају одлике високог коефицијента интелигенције.

1. Бити најстарији

Најстарије дете је обично оно које показује највише одговорности и лидерских квалитета, у односу на осталу децу. То би могло да буде последица начина на који су третирани као још нерођене бебе у материци.

Студија, објављена у часопису Тхе Јоурнал оф Хуман Ресоурцес, дошла је до закључка да су мајке много пажљивије и много више бриге воде током своје прве трудноће и током формативних година првог детета.

2. Имати мачку

Ако сте љубитељ мачака, то може бити добро и за вашу интелигенцију. Студија Универзитета Керол, из Висконсина, дошла је до закључка да су, у групи од 600 студената, они који су љубитељи мачака, у већини случајева имали боље оцене од оних који нису.

Иако ово може бити чиста коинциденција, историја показује да су неки од најпаметнихих људи у историји имали кућне љубимце.

3. Дојење

Познато је да је дојење веома добро и здраво за бебу.

Анкета, коју је спровео Сциенце Даилy на узорку од 3000 испитане деце, показала је да су она деца које су као бебе редовно дојена имала седам поена виши коефицијент интелигенције од осталих.

4. Висина

Осим за кошарку, висина је добра и за мозак. Анализа података деце из Велике Британије и САД, показала је да су виши људи често и интелигентнији.

Истаживање унверзитета Принстон је показало да су они које раде на менаџерским позицијама и они који су остваривали добре професионалне резултате, у просеку, за пет десетина виши од осталих.

5. Читање у раном детињству

Што раније учење читања помаже ширењу знања и речника, и уопште припрема децу да раније закораче у живот.

Штавише, онај ко је међу првима у свом разреду научио да чита највероватније има доста талента за учење и усвајање нових знања.

6. Стрес

Чак и стрес може да буде веома снажан знак интелигенције. Велико знање о различитим стварима показује да је особа заинтресована за велики број ствари, што може бити од помоћи у стресним ситуацијама.

7. Хумор

Интелигенти људи су у највећем броју случајева много забавнији од осталих.

Студенти Универзитета Новог Мексика добили су задатак да напишу шаљиви кометар на карикатуру која им је дата. Најдуховитији су били они који иначе имају најбоље оцене.

8. Ноћне птице

Остајање будним до дубоко у ноћ, такође, може бити знак интелигенције.

Деца која су била активнија током ноћи имала су боље резултате на тестовима, пише „Псyцхологy Тодаy“. Њихово истраживање је показало да људи којима је у детињству измерен ИQ 125 на спавање иду око 30 минута после поноћи.

9. Интровертност

Нечија интровертност може да буде тешка, када су различите друштвене ситуације у питању. Међутим, интровертни људи боје уочавају детаље, доносе боље одлуке и нису конформисти.

Особе способне да саме себи нађу занимацију имају веома развијен мозак.

 • моћни Ђоле Јанговић

  …“ Студија, објављена у часопису Тхе Јоурнал оф Хуман Ресоурцес,…“

  Обожавам ово срБско патриЈотско писаније енглеских назива у изворнику и то ЋИРИЛИЦОМ ?!?
  Пробајте и са немачким, изгледа још урнебесније! Завидиће вам и Руси и Бугари…::))))

 • DIKI

  I glupost ima svoje prednosti. Glupom je teško da oboli od šizofrenije i sličnih bolesti, od toga oboljevaju inteligentni. Tikvan ne shvata situaciju u kojoj se nalazi i njemu uvek lepo, nema razloga za brigu ili ne daj Bože nervni slom. A i šta da mu se slomi????? Onaj napola crknuti neuron kome sinapse ne vode nigde?

  • Еееј

   Најбоље је кад кажу: „Не могу ја о томе да размишљам, па да ме после боли глава“, и тако се „чувају“да им не прегори нека компонента у глави или су свесни да је уопште и немају.

 • Pravedni Srbin

  Kakva glupost i zaludjivanje,ali blage veze sa vezom nema!!!

  • Вања Сталкер

   Шта? Ниси се пронашао у овом опису па је то онда глупост?!? ;)))

  • моћни Ђоле Јанговић

   Немој тако. Овде се на порталу већина налази под тачком 3.
   Дојили су нераста.::)))
   Ту анкету је извео „Сциенце Даилу“ ….хаххахахаа….::))))