БОГОЉУ КАРИЋ: Почињемо, станови у Србији 490 €/м²

7

Председник "БК групе" Богољуб Карић најавио је за следећу годину почетак градње станова у Србији по цени од 490 евра по квадрату.

Како је саопштено из Јединствене Србије, Карић је у Минску угостио председника те странке и јагодинског парламента Драгана Марковића Палму и сараднике, са којима је обишао пројекте које у том граду гради „БК група“.

Како се наводи, Карић је рекао да БК компанија тренутно у Минску гради три милиона квадрата.

„Ради се о пројекту ‘Међународни финансијски центар Минск’, где ће бити изграђено 200.000 станова и овде ће живети 47.000 становника. Ми смо још један комплекс од милион квадрата завршили за пет година и ту ће радити 13.000 људи, а живети 40.000“, истакао је он.

Наводећи да раније нису постојали услови за градњу у Србији, он је рекао да је данас ситуација другачија и да у нашој земљи БК компанија креће следеће године са градњом.

„Тамо где ми будемо градили цена стана биће 490 евра по квадрату. Вратићемо српско грађевинарство на место где је некада било и данас Србија може имати десет милијарди евра годишње од грађевинске индустрије, са изградњом у свету“, нагласио је Карић, који је и председник Покрета снага Србије.

Марковић је, на основу онога што је видео у Минску, затражио од Богољуба Карића да такве пројекте направи и у Србији.

„Хоћу да се овакве зграде направе и у Јагодини и да Јагодина буде почетак изградње оваквих објеката у Србији“, рекао је Марковић, наведено је у саопштењу.

Он је оценио да је највећа штета за Србију то што је Богољуб Карић био више од десет година приморан да побегне из Србије, „због политичке, а не правне одлуке“.

„Ми смо три и по сата обилазили градилишта где радове изводи БК група и ту су зграде какве не можете да видите нигде у Европи“, рекао је Марковић.

Он је нагласио да је добра вест за пољопривреднике то што ће Богољуб Карић помоћи у извозу пољопривредних производа из Србије у све земље са којима он сарађује, а има их преко 20.

„Ово што ради Богољуб Карић нема везе са политиком, ко којој партији припада, ова дела не може нико да сакрије“, закључио је Марковић.

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” били су су познати економски стручњаци Бранко Драгаш и Драган Радовић.  У емисије говорило о томе о томе како страни инвеститори (у индустрији алкохола и дувана) пљачкају Србију (00:31:00); колико ће користе имати држава Србије ако сузбије привредни криминал (00:34:00); као и о пореској управи у Данској и у Србији (00:37:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.

 • wrtikappa

  Dodjite zecevi evo kupusa!!!

 • Маринко

  Ето, чим Богољуб поче да шерује са Напредњацима одма’ кренуо да продаје маглу:
  У овом тренутку у Пријепољу, Сјеници, Ариљу, Брусу, Блацу можеш да купиш стан за 300 евра по квадрату!!!
  Напредњачки вирус се изгледа преноси полним путем…

 • Frojd

  ….ova budaletina resila da sve rubljase preseli na….CRVENI TRG….

  • brane121

   Ahahahaha…ehehehe…

 • ЏЕРОНИМО

  Bizgov sa dva mladeža i tri padeža od muzikanta i kovača postao milijarder . Platio picoustog i sudije za oslobađajuću presudu.
  Nekad nudio zelenu salatu, sada krade ideje picoustom i nudi jeftine stanove.
  Zaboravlja da je picousti još 2012. obećavao stanove za mlade po ceni od svega 300 evra po kvadratu… pa pored ostalih i na tu foru dobio izbore…
  A stanovi? Pa eno ih na ogromnom panou okačenom na ulaz glavne Žst. u Beogradu. Sa sve onim dominantnim i ukrasnim falusnim simbolom …

  • Frojd

   ….5-ca….ahaha….

 • Mile Tranzicija

  Bogi, obesice te Vucic za jajca. Jos nije rasprodao Beograd na vodi, a ti zapenio o nekakvim stanovima od 490e/m2. Bogi, situacija je napeta ko’ deciji tregeri, cekaj da gazda rasproda svoje, pa ces ti da zidas makar I u Malom Mokrom Lugu.