СПЦ – КАНЦЕЛАРИЈЕ ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ: Важно саопштење

67

Током више претходних дана, почевши са 5. октобром 2017. године, у таблоиду Телеграф, како у његовом електронском тако и у штампаном издању, објављена је серија прилога о финансијском пословању Храма Светог Саве заснована на злонамерно интерпретираним полуистинама и намерно пласираним лажима.

Обавештавамо верни народ наше Свете Цркве као и све друге заинтересоване људе добре воље да је финансијско пословање Храма Светог Саве, за време старешинства тадашњег викарног Епископа топличког а данас нишког, господина Арсенија, вођено савесно и одговорно, што је као резултат имало увећање буџета Храма а не његово поткрадање како је у Телеграфу речено.

Фотографија преузета са веб портала Вечерње новости

Такође треба знати да је примопредаја дужности старешине Храма Светог Саве између епископа Арсенија и архимандрита Стефана Шарића обављена у складу са црквеним прописима.

Из Канцеларије Његове Светости

 • Аца Тодоровић

  ВИ ПОСТИТЕ, ИСПОВЕДАТЕ СЕ, ИДЕТЕ У ЦРКВУ… А ДА ЛИ ИМАТЕ ДУХА СВЕТОГА?

  Ђаво je сазвао светску конвенцију демона.
  У свом уводном обраћању рекао је,„Не можемо спречити хришћане да иду у цркву.
  Не можемо их спречити да читају Свето Писмо и да спознају Истину.
  Не можемо их чак ни спречити ни да остваре личан однос са Господом, са својим Спаситељем. А тада, када пребивају у Христу – тада је наша моћ над њима уништена“. Дакле, пустимо их да иду у цркву, нека иду и на Литургију,
  Али им мало по мало крадимо њихово време и расипајмо им пажњу на различите ствари тако да не могу да пребивају у Христу.
  То је оно што желим да урадите“, рекао је ђаво, „Ометајте их тако да не могу сабрано да пребивају у Богу и да забораве током читавог дана да ходе пред Лицем Божијим“.„Како ћемо то урадити?“ повикали су демони.
  „Држите их заузетим животним ситницама и гомилом неважних обавеза, и смислите безбројне начине да окупирате њихове мисли и пажњу“, одговорио је.

  „Примамљиво их подстичите да купују, купују, троше и задужују, задужују, задужују.
  Убедите њихове жене да иду на посао проводећи тамо много времена а мужеве да треба раде 6-7 дана сваке недеље по 10-12 сати дневно, како би могли да приуште себи своје испразне стилове живота.
  Удаљите их од провођења времена са својом децом.
  Пошто ће им се породице због тога растурати, тада им дом неће више бити уточиште и утеха од притисака на послу и у спољњем свету.
  Прекомерно затрпавајте њихове мисли тако да не могу да чују тај тихи Божији глас.
  Заведите их да слушају радио или диск увек у току вожње. Да им у кући увек буде укључен ТВ, ДВД, ЦД или компјутер, и да се у свакој продавници и ресторану на свету увек пушта нехришћанска музика.“
  Ово ће помести њихове мисли и прекинути ту њихову заједницу са Христом.
  Попуните столове за кафу часописима и новинама.
  Затрпавајте њихове мисли вестима 24 сата дневно.
  Расејавајте њихове мирне моменте током вожње нападним билбордима.
  Натрпавајте им мејлове нежељеном поштом, нарученим каталозима, наградним играма и сваком врстом обавештења и промоција бесплатних производа, услуга и лажних нада…
  Држите мршаве, лепе моделе на часописима и ТВ-у тако да њихови мужеви поверују да је спољашња лепота оно што је важно, па ће постати незадовољни са својим женама.
  Учините жене преуморним да буду нежне према својим мужевима и да им пружају љубав.
  Ако мужевима не дају љубав која им је потребна, почеће да је траже на другом месту.
  Ово ће брзо растурити њихове породице.

  Дајте им Деда Мраза како бисте им омели пажњу да своју децу науче правом значењу Божића
  Дајте им Ускршњег Зеку тако да се не сете да причају о Христовом Васкрсењу и његовој победи над грехом и смрћу.
  Чак и кад се рекреирају са циљем да се одморе, погурајте их преко границе, нека и у томе претерају, нека се врате са својих одмора потпуно исцрпљени.
  Држите их презапосленим и презаузетим са гомилом обавеза тако да не могу да оду у природу и да посматрају Божију творевину.
  Уместо тога, шаљите их у забавне паркове, на спортске догађаје, позоришта, концерте и биоскопе.
  Држите их презаузетим, презаузетим, презаузетим!
  А када се састану ради духовног дружења, подстакните их да трачаре и оговарају како би их оптерећивала савест кад крену кући.
  Испуните им животе са пуно наводних добрих дела које могу сами да спроведу тако да се не сете да затраже Божију Помоћ.

  Ускоро ће они све радити искључиво сопственим снагама, жртвујући и своје здравље и своју породицу због тог наводног општег добра и великих пројеката“.
  „То ће нам успети! Успеће нам! Какав одличан план!“
  Демони су тада отишли на своје задатке да свуда подстичу хришћане да буду што више заузети различитим стварима, пословима, активностима и обавезама, да што више буду у журби и гужви, јурећи тамо `вамо…
  Имајући мало времена за Господа и за своје породице. Немајући времена да другима посведоче о снази и лепоти живљења у јединству са Христом.
  Запитајмо се свако од нас понаособ, да ли је ђаво успео у својим плановима?

 • Perun

  CRKVENE ZAPOVESTI – dve od devet.
  Zapovesti 3 i 5 veoma dobro pokazuju o NEDODIRLjIVOSTI crkve i na čijoj je strani crkva.
  ——
  Zapovest br 3.
  Svеštеna lica trеba poštovati.
  ———–
  NE SUDI BLIŽNjEM NAROČITO ne SVEŠTENIKU
  Imaj u vidu da je sveštenik iznad tebe.
  STARAC SAVA PSKOVO-PEČERSKI
  ——
  Zapovest br. 5.
  Moliti sе Bogu za onе koji su na vlasti.

  • Негрутин

   Црква се ни једном није огласила у случају насилних исељања породица и отимања њихових станова од стране ове лоповске власти.
   Да ли то значи да су ти људи ван Цркве, да су странци, да су неке друге вере?
   По презименима се види да су православни.
   Ни један свештеник се до сада није појавио да брани своје парохијане, или грешим?

  • моћни Ђоле Јанговић

   Сиротиња су, а то је довољно да их црквена властела прескочи погледом…

  • Ћирко

   А какве су заповести у том твом родноверју по питању жреца и шамана?:)) Ово знамо.

  • Perun

   Ćirko druže, ne postavljaj pitanja… :)
   informiši se, obrazuj se,
   pa da uz obostrani respekt uđemo u korektan dijalog.

  • Ћирко

   Респект у реду, само наводиш оно што сви знају с очигледно лошом намером. Питао сам да нам наведеш неки извор из своје вере, то је све. Пре извесног времена сам тражио да нам (ми) даш линк неких ваших портала да видимо о чему се ради, а ти рече „јок“. Па како онда мислиш да се образујем?:))

  • Perun

   Napisao si:
   само наводиш оно што сви знају с очигледно лошом намером.
   —–
   Ćirko, mislim da si u zabludi NE ZNAJU SVI……
   O tvom podmetanju LOŠE NAMERE ne bih da trošim reči i vreme.

  • Византинац

   Е сад си упрскао ствар! :-) :-) :-) Свађаш се са тим поганим паганином антихристом и не само да ћеш навући бес Зевса чију је слику метнуо на свој аватар не знајући да тај на слици није „његов“ Перун већ Зевс, него ћеш дефинитивно навући и бес баба ђорђане за којом слиниш а која веруј ми неће њега заменити за тебе. Са њим је у вечној, вишевековној љубави, а ти јој служиш као отирач на ком воде љубав та два некрста. .-)

  • Perun

   Napisao si:
   Пре извесног времена сам тражио да нам (ми) даш линк неких ваших портала да видимо о чему се ради, а ти рече „јок“. Па како онда мислиш да се образујем?:))
   ———-
   Posle nekolicine tvojih komentara,
   u kojima si napisao tvoje mišljenje o Rodnoj Religiji si sam sebe diskvalifikovao za učešće u diskusiji na našim portalima.
   Na našim portalima nema svađe vređanja, itd. na njima se razmenjuju znanje, informacije i mišljenje u civilizovanom, veoma prijateljskom tonu.

   PS
   :))) Ćirko obrazovanje se ne stiče na portalima.

  • Ћирко

   Једном или два пута си ме частио изјавом да сам достојан, чиме сам био заиста почашћен – шта је сад ово? Ако си очекивао да ћу да ти идем „низ длаку“ док ми вређаш основе религије, док ја твоју ни не помињеш, вараш се. Ако си, како кажеш, читао моје коментаре на ту тему могао си да видиш да говорим о инвентивности, разумевању и несумњивој далековидости светог Оца Саве и његово „калемљење“ хришћанства на родноверје, а не, нипошто, моје изругавање истој. Не знам шта те је навело то да кажеш.
   Иначе, знам да се образовање не стиче на порталима, али се не стиче ни у школама где се добија потврда за то САМО АКО интерпретираш на памет научене друштвено-коректне мантре. Ипак мислим да је до човека и његове здраве памети, породичног васпитања и наравно прегршт информација, које тај човек може да рашчлани на праве и подметнуте.

  • Истребитељпагана

   Zla ženo, da li si svesna da mi iz SSSS (SrBske Svetosavske Sigurnosne Službe) beležimo svaku tvoju i tebi sličnih baljezgariju. Crni Petak vam se bližiiiiii

  • моћни Ђоле Јанговић

   Овде је у праву. Црква је претворена у компанију… у деоничарско друштво. Везе то више са вером и Христом нема…:(

 • Неле

  Требало би вам увести фискалне рачуне или да вам се за услуге и прилоге плаћа вирмански уплатницом, тако да и ми који вас помажемо имамо потврде за то.

  • Неле

   Међу највећа прања новца су и међу свештенством и адвокатима, први узимају ради „посредовања“ код богова, а други за посредовање код судија. Ови први задржавају све , а други поделе са колегама правницима.

 • Аца Тодоровић

  Можете се нама правдати, али пред Богом ће Вам, Ваша дела судити.
  Наравно све је регуларно што се донесе на Сабору СПЦ, иза затворених врата, далеко од од народа и јавности.

  • Ћирко

   Што Ацо, да неби можда и ти да учествујеш у одлукама? И онај твој распоп?! Ако још ниси научио, а ниси, у Цркви НЕМА демократије и то је добро. Коме се не свиђа не мора да учествује, али не мора ни да лаје.

  • Tony Iommi

   Monah Antonije je raščinjen od ekumenista, ne od istinskih pravoslavaca…

  • Ћирко

   Ајдеее!

  • Tony Iommi

   Ček, šta sam sad pogrešno reko?

  • Аца Тодоровић

   Пусти га брате. Он ти је стари удбаш. Он нападе све који год кажу нешто против УДбе масона, екуманиста и комунистичких синова.

  • урбана герила

   Много тога тако малом реченицом брате. Неко ко иоле зна о православној вери, не би себи дозволио да тако осуђује Цркву Христову, и не би себе постављао за меру истинског Православља.

  • Tony Iommi

   Ja ne kažem da sam najveći vernik. I nisam za raskol. Ali nadan se da znaš kakva je situacija u vrhu SPC…

  • урбана герила

   Каква је то ситуација брате? Мислим, како то знаш? Да ли из оваквих гласила, или из прве руке? Да не буде забуне, ја не браним брљотине многих у Цркви, али ми није јасно да сад свако себи дозвољава да буде мерило православља и одређује ко је ,,истински“ а ко не. Надам се да разумеш шта хоћу да кажем, жив био!

  • Tony Iommi

   Pazi. Možda ja grešim, ali koliko vidim naše vladike stalno traže nešto kod katolika. A ja sam do sad izbegavao da se pravim pametnim po pitanju ekumenizma, ali neki kažu da je greh ćutati o tome. Osim toga, vidi ovo:

   http://www.prijateljboziji.com/_pravoslavna-crkva-i-ekumenizam-justin-popovic/1113

  • урбана герила

   Проблем настаје кад се било чиме баве некомпетентни људи. Какода решавамо питање екуменизма или икуменизма, ако не знамо ништа о томе?! Ако не знамо прктично ни шта је то православна вера, како и у шта тачно верујемо? То је као да неко ко не зна основне рачунске операције и таблицу множења, хоће да се убеђује око интеграла. На жалост код нас је 96% народа нецрквено, а оно мало што има у Цркви, слабо је потковано истинским разумевањем суштине наше вере. И сви наваљују да се баве решавањем питања која и нису уопште главни проблем! Тако је и дошло до тога да имамо којекакве особе међу свештеницима и чак епископима. Исад би поштени људи да бране Цркву од тога, а нису свесни ни шта је природа Цркве Христове, и шта нам Господ каже на то. Ако ико уопште размишља о томе да је Он свуда присутан и да ништа не бива без Њега.

  • Tony Iommi

   Kako predlažeš da rešimo problem u SPC?

  • урбана герила

   Против Антонија немам ништа лично, знам човека одавно, а и причали смо више пута на разне теме. Не слажемо се, али шта сад! Он сад гура нешто, нисам баш сигуран да зна шта хоће, нити да је то пут једног монаха (бар монаштво знамо шта је у Православној Цркви), али га ни не осуђујем.
   Што се тиче Цркве, прво ти мени реци шта ти мислиш да је проблем? А шта год да мислиш, могу ти рећи одмах да нема ту инстант решења, и да данашњем нестрпљивом човеку права решења изгледају сувише спора. У сваком случају, ако смо православни, знамо да је Црква саборна и васељенска. Дакле, није СПЦ неки свемир за себе, чега већина Срба нису свесни, већ само део Цркве. Друго, Црква је такође и Тело Христово, што је тајна (не као табу, већ као нешто што надилази наш разум- зато је вера). Тек тиме можемо разумети где је место нас обичних људи, и да ти и ја можем допринети решењу, али не и донети га. Не замери на дугом писанију, сматрао сам да треба као добронамерном да ти одговорим шта мислим. Радо ћу ти одговорити на оно што могу ако те заним и имаш стрпљења.

  • Tony Iommi

   Mislim da nam dijalog sa katolicima i drugim religijama ne treba. Onda, potapanje Valjevske Gračanice, seča starog hrasta, to što sam čuo da se uvode novotarije u liturgiju (dal je tačno, ne znam), Lavrentije i Porfirije ljubili ruku papi, Artemija anatemisali zbog pronevere novca (opet, ko zna), a Kačavenda je samo penzionisan, onda to što su neke vladike otvoreno prokatolički, to što ne osuđuju prajd malo žešće poslednjih godina, učestvuju u komisiji o Stepincu gde katolici hoće da ga nametnu i nama kao nevinog, davanje crkvenih odlikovanja idiotima iz državnog vrha, a poslednji put je to bilo kod one plavuše što je bila drska prema patrijarhu…

  • урбана герила

   Канда сам ти остао дужан за одговор на нека питања. Не замери. Римокатолици илити паписти свакако нису Црква већ јерес отпала од саборне Цркве, у то нема сумње. Да ли је потребан дијалог са њима, мене нико не пита, али знам да је и Свети Сава имао такав дијалог (слао му игумана Методија Хиландарског и чак се обраћао са ,,Ваша Светости). Тренутни патријарх и многи од епископа су благо речено неспособни да се носе са изазовима данашњице, подилазе власти, али то не чини Свету Цркву нити Свете Тајне мање Христовим (а то је оно што је смисао нашег заједничарења у Цркви- спасење, а не муљ овог пролазног света). На многа питања треба бити опрезан и не брзати са опредељивањем по инерцији масе, поготову на она о којима мало знамо. Добро је што се ограђујеш од питања као што је Литургија, јер ту ствари стоје управо обрнуто од онога што букачи лармају.

  • Tony Iommi

   Nadam se da ćemo svi naći izlaz iz teških prilika…

  • Tony Iommi

   Ne mrzim katolike, ali samo je pravoslavna crkva saborna. Oni imaju to njihovo slepo obožavanje pape. A papa je zlo novog svetskog poretka

  • Tony Iommi

   I da li si protiv monaha Antonija?

  • Tony Iommi

   Ali, da ja ne bih zastranio, uzdržavaću se kometara na ovu temu do daljnjeg. Za svaki slučaj…

  • mare

   Што нападаш човека на правди Бога.Који си ти цовек.

  • Ћирко

   А што се ти секираш за туђе бабе здравље?

  • Zoran Cvetkovic

   A kako to da tebi, ako si Srbin i pravoslavac, nije prvo zasmetalo da jedan paganin,mnogobozac,ravnozemljas,lazov i na kraju krajeva obican mirjanin,istina ne bas sasvim svoj, ovde redovno govori protiv Crkve,Rusije ili Putina?

  • Аца Тодоровић

   Његов, или боље рећи њихов задатак,јер их је више, је да нападју сваог ко шта каже против екуманиста и комунистичких синова какав је Бошко Обрадовић. Мрзе ме јер пишем против екуманиста у уништитеља православља, јер браним србске светиње од уништења и потапања. Мрзе ме је разоткривам лажне патриоте попут Бошка Обрадовића, који заправо помаже режиму да остану на власти.Мрзе ме јер пишем против јевреја, масона,комуниста, велиздајника Вучића и свих политичара који на политичкој сцени већ 30 година и који једини успех имају-високе банкарске рачуне.
   У Србији је више нељуди него људи зато нам и јесте овако. На овом порталу на разне начине се брани режим велиздајника Вучића, да се којим случајем не би нападао и срушио са власти.
   Зато брате немој да те чуди шта год прочиташ. овде. поздрав и свако добро од Бога.

  • Аца Тодоровић

   Ма не Ћиро, не треба ја да се питам и монаси, већ ти и комунистички син Бошко Обрадовић заједно са удбашким владикама и папољупцима.
   У цркви има демократије али лажне. Одлуке доноси Синод СПЦ гласањем. Некада су у том гласању учествовали и представници народа, али УДБа је твог мишљења, да народ не треба да се пита, па је наредила да се народ избаци из Синода.
   Наравно да се не свиђа такво понашање у СПЦ ни мени ни владици Артемију ни већини правих монаха, али није да не морамо да учествујемо, већ НЕ МОЖЕМО, јер то није по садашњем правилнику Синода, који је донет по налогу масона и УДБе.
   Моје је да ширим истину и да се борим против зла које се надвило над Србијом, и наставићу да то радим, јер знам да је то Богу драго. Једино признајем Божији суд, а Ви немате право да ми судите.
   Чини ми се брате Ћиро, да си ти од оних Срба, који су шетали турчину коње и опанке, док су им жене биле под турчином, а не од Карађорђевићих Срба који нису дозволили да му турчин упрља част породице. Повнујешсе свакој власт и државној и црквеној и свакој аминујеш, баш као и Срби кји су шетали турчину коње и опанке.

  • Ћирко

   А, да се ти мени, брате Ацо, слатко напушиш ове моје дебеле, дугачке, криве и балаве карине, шта каРеш?! Пажљиво сам прочитао твој коментар и закључио, поред већ оног што знам о теби, да си поводљивац, неснађена личност, безобразник (до сад ниси био), идолопоклоник, неко коме треба водич кроз живот и свакако глуп човек препун полуинформација које постављаш на трон једине могуће истине и скрибомански гушиш цео портал. С обзиром на горе наведено, за мене представљаш сметњу здравом разуму и мојој веселој природи, па бих те људски замолио да ми се више НИКАД не обратиш. Ја обећавам да се нећу теби обраћати, нит ћу читати твоје сулуде коментаре.
   Збогом!

  • Аца Тодоровић

   Надам се да у теби има и мало људскости и да ће испоштовати оно што си написао. Биће ми задовољство, да ми се не обраћаш.

  • Zoran Cvetkovic

   Trebao si to mnogo ranije da primetis Cirko,kao i za neke druge.Budaletine,botove i primitivce sam uglavnom blokirao ali ne i pagane i bezboznike koji laju na Boga,bas zato da bi ih razotkrivao i zatvarao pogana usta kada krenu da lazu i obmanjuju druge.
   Ovaj sumanuti sto se poziva na Karadjordja odavno je provaljen.Predstavlja se kao Hriscanin,a od njega samo izlaze lukavstva za naivne i one koji ga ne znaju,niti se ikada pozvao na svete oce i jevandjelje,naprotiv.Na zaostalim postovima je pricao sa paganima koji Gospoda nazivaju obrezano xopile i hriscane ljudozderima,kao sa najrodjenijim i govorio im kako Srbi treba da se vrate slovenskim Bogovima.Primetio si i da vec mesecima ovde dolazi samo da bi govorio protiv Rusije,Putina,SPC-a,Dveri,a sve koji ga pitaju sto to radi i napada druge hriscane,naziva udbasima,jezuitoma i slicno?!
   Posle protesta dveri,Stamatovica i radnika i one satanizacije u medijima bio se sjatio ovde da laze kako su okupljeni gadjali litiju?!!Pazi, ja bio tamo i ne da ih niko nije mrko pogledao, vec su ih pozdravljeli sa spojena tri prsta,a neke budale su nas sve zajedno gadjale jajima sa ko zna kojeg sprata zgrade preko puta rts-a.Jedno me promasilo za pola metra.Provalili smo otprilike i iz koje zgrade jer je jasna putanja odakle su doletela,ali samo njemu paranoiku i lazovu je palo na pamet da je neko nosio jaja da gadja litiju.Kada nekog napusta razum,gubi i sram.
   Jedina njegova veza sa hriscanstvom je ta litija koju pominje,a na kojoj ga ja inace nisam video(sudeci po slici),inace ne garantujem sta bi bilo sa njim posle svega.

  • Ћирко

   Знаш како, сваком дајем другу шансу како у животу, тако и овде на порталу. Све мислим забројао се, сањив је, прешао се, али кад видим да је то манир завршавам. Блокирао нисам никог, јер хоћу да видим шта ко има да каже. Често пута прочитам незамисливу глупост, али Боже мој, свега има у Његовој башти.:)) Свакаквих људи има.
   У праву си да Аца није једини богохулник овде, али је дефинитивно најглупљи! Остали су притворенији, перфиднији и лукавији. Читам шта пишу , па им по некад одговорим, не увек. Проблем није у њима, њих је ђаво већ однео, него у маловернима који лако губе компас и који су поводљиви. Таквих је, нажалост, пуно.
   “ Не бојте се, стадо мало…“

  • Херцеговина

   Ја, пун портал поводљивих;;)) 1/3 већ вјерује у равну земљу, а остале ,,перун,, преобратио у пагане;;))

  • Херцеговина

   А, за литију му Шабан дао тупе за ћелу, зато га ниси ,,видио,,;)

  • Zoran Cvetkovic

   Jes vala,secam se slike sredovecnog coveka u ne bas dobroj kondiciji,celavog sa naocarima,ali ne videh ga tamo.Mozda gresim,nije ni bitno, neka ide to ce mu se racunati kao dobro delo,ja sam ih nesto pomagao,ali ne idem ih svojih razloga.
   To je grupa mirjana koja je izabrala takav nacin borbe i to je njihovo.To nije sveta sluzba niti zapovest,tamo nema svestenika,a previse se prica o politici i ne crkvenim stvarima.Kao kada bi mi verujuci sa srbininfoa organizovali u nedelju neko okupljanje ili slicno i onda sve koji ne dodju nazivali nehriscanima,udbasima,jezuitima i slicno.
   Koliko je samo protivrecan u svemu.Za veru smo objasnili,a isto tako stalno govori kako rodoljubi ne treba da ulaze u srpski parlament jer tamo mogu samo da govore javno,a to nema nikakav efekat.Zar oni ne rade isto iznoseci istinu ispred vlade i niko ih ne primecuje niti ih je briga za njih.Meni je i jedno i drugo na mestu,jer istinu treba isnositi uvek i svugda,pogotovo pred vladu ili u parlamentu leglu lazi i bezcasca.

  • урбана герила

   Пред којим богом Ацо? Ти овде осуђујеш Цркву Христову као уништитеља Православља!? А на истим овим страницама си се јавно одрицао Христа и Православља!?!? Дај, брате сабери се. Овај Перица, што измишља некакву рођачку веру, разочарани комунац и пропали ,,верник“ разних религија (свега помало, ничег стварно), барем доследно брани своју измишљену религију (баш тако- ,,као“ верује у нешто, само не зна баш у шта нити како то практикује, важно је пљувати све српско- православље, светитеље, славну историју (ништа стварно му не ваља, једино оно што он и слични му измишљају), државност, хероје и владаре и ћирилицу!

  • Ћирко

   Опасна будала, залуђена које-чиме. Изгледа да има много слободног времена. Знаш како кажу – празна глава ђавоље игралиште! Толерисао сам га док сам мислио да је само будала, међутим скопчао сам да је острашћени секташ који искрено мрзи српску, светосавску Цркву и све оно што она представља. Такав фрик не може да има никакав људски третман од мене!

  • Аца Тодоровић

   Било би лепо да и не пишеш о мени, кад већ захтеваш да ти се не обраћам. Али од нечовека, тражити да буде човек, нема сврхе.

  • Tony Iommi

   Ja sam pripadnik SPC. Nisam nikakav jeretik, raskolnik, artemijevac (mada ga nisam ni kritikovao), nisam ni zilot, itd…

  • Аца Тодоровић

   А што то треба? Па зар се и ти не бојиш Бога.?
   Кад сам се ја одрекао Христа и праославља?
   Ако је за тебе позивање народа и цркве да иду Христовим пут и да се чува православље, одрицање од Бога и православља, преиспитај онда себе.
   Коју је то цркву основао Исус?
   Исус није оснивач ни цркве ни нове религије, већ је позивао народ да се врати вери и Богу и да поштује Божије законе, јер су Јевреји исто баш као и данас многе народе одвратили од вере и Бога. Камо среће да и данас имамо Исуса који би позвао да се народ врати вери и Богу.
   СПЦ су основали Немањићи, да Срби не би били под папском капом, а данашње главешине СПЦ нас гурају под ту ватиканску јеретичку секту. Ја нећу да газим преко светог Саве и свих Немањића и да подржавам удбашке и масонске слуге које су врху СПЦ. Ако ти мислиш да је исправно погазити све оно што су Немњићи урадили и ујединити се са Ватиканом, слободно то чини, ја неђу. Колико год будем могао бранићу Немањићку Србија и од издајника и од паписта и од Јевреја и масона.
   Ја браним Христов и Свтосавски пут, али не дозвољам да неко хули и наше претке и назива погрдним именима, јер је вера наших предака више од 8 миленијума сачувала србство. Ако будемо имали поштовања према нашим претцима и наши потомци ће имати поштовања према нама, наравно ако заслужимо. Наши претци су сачували Србство, а да ли ћемо ми? сачуваћемо ако будемо ишли путем исуса Христа и светог Саве, ако будемо ишли путем папољубаца, сигурно је да ћемо нестати.
   https://www.youtube.com/watch?v=l5B310f1N38
   Ако имаш нешто против писања Перуна, обрати се њему, ја не одговарам за његово писаније.

  • урбана герила

   Па довољно си и сад рекао о свом ,,православљу” не морам да сад копам по Дискусу да нађем где се јасно одричеш Христа, чини ми се баш са Перицом у разговору (зато га и помињем, јер са њим немам шта да причам довољно се обрукао сваки пут, а делите исту недефинисану ,,веру” тј Њу Ејџ неопаганизам). А и самном си се на ту тему налупао довољно. К’о отворен прозор на промаји. Ја ти рекох, на неки начин си ми драг, али брате имај меру и бави се ванземљацима и обликом земље, или шта су Срби радили пре 8000 година, немам ништа против. Што се тиче Православља, де молим те питај твог Антонија или пак оног несрећног Артемија (Марка) па ћеш видети шта ће ти рећи о твом лупетању о вери. Кад се већ позиваш на њихову ,,православност”. Познајем обојицу дуго, и знам шта мисле о томе.

  • Аца Тодоровић

   Опет осуде без икаквих доказа. Мој профил је откључан и ја немам шта да кријем. У мојим коментарима можеш видети да Србе позивам да се врате православној вери и Христовом али и да не хуле на веру наших предака.
   Ја знам шта прави монаси и свештенство говоре о вери а шта мисле. Оно што није добро у вери, неће ни један прави монах рећи, јер није време да се критикује вера и исправљају криве Дрине, већ да се народ врати вери и Богу.
   Довољно је више пута изговорена реченица од стране монаха „Читај те наше свете Оце“ да би се знало шта они мисле о нашој вери. Наравно ко разуме схватиће. Монахе, као и све свештенике и владике које су остале на Христовом путу, треба и разумети шта желе да кажу, јер избегавају да критикују и врх СПЦ и недостатке у вери, да се не би народ још више одрицао од Бога и вере.

  • урбана герила

   Нема ту осуде, мој Ацо. Нити се ја препирем са тобом, тако да немам потребе да доказујем шта је то Православље. Сведоче о томе Живи Бог, Јеванђеље (које ако ко другачије проповеда, да је анатема, како каже св. ап. Павле), свети оци и васељенски сабори. О тме куда воде произвољна тумачења сведоче ти протестанти исцепкани на хиљаде секти, или којекакви ,,једини исправни” зилоти такође подељени на десетине фракција. Рекох ти, пошто већ себе доживљаваш за мерило православности, да изнесеш баш онима које сматраш по себи исправнима, своје теорије о Цркви, о Христу, без лавирања; чисто да видиш шта ће ти рећи. Што се тиче критике јерархије наше помесне Цркве, нема ту шта да се избегава, ако је утемељена и ако се износи тамо где ће бити користи од ње. Жив био, довољно од мене на ову тему!

  • Zoran Cvetkovic

   Ja sam svedok da je pre par meseci medju paganima koji Gospoda nazivaju najpogrdnijim hulnim imenima,a hriscane ljudozderima,ubicama i sta sve ne,ovaj nesrecnik Aca napisao da Srbi treba da se vrate slovenskim Bogovima?!Takodje je izmedju ostalog napisao da sto se njega tice Hristos i nije morao da vaskrsne.
   Sa paganima i mrziteljima Gospoda je kao sa bracom i prijateljima,a oni koji poste,mole se,cine dela,idu u crkvu i na sluzbu Bozju,misle o Presvetoj Trojici i reci njegovoj dan i noc,citiraju jevandjelje i svete oce za koje nije ni cuo,za njega su takvi udbasi,jezuiti,komunjare dok god ne pljuju javno i pred paganima i bezboznicima svoju Pravoslavnu crkvu,ne kazu da je zemlja ravna ploca ili ne pljuju po Rusiji i Putinu.
   Isto sam mu rekao da pita Antonija o tim stvarima pa da vidi sta ce mu reci i da vise ne obmanjuje i te ljude svojim prisustvom.Inace mozda mi je promaklo.ali ja ga tamo nisam video,a kaze da je redovno na litiji.Mozda je promenio izgled posle one prozivke kada je ispod svoje slike napisao autorski tekst podrske „dosta je bilo“.

  • Аца Тодоровић

   Да ти верујеш у Бога, не би лагао. Профил ми је откључан свако може да прочита. Држиш крст на аватару а лажно сведочиш, не браниш светиње и православље а једино браниш комунистичког сина Бошк, па још причаш о вери.
   Наша дела ће судити на Божијем суду и лажна сведочења те неће спасити.
   Мала је Србија, колико вас Језуита и издајника има. Због Вас издајника цео србски народ ће страдати, али то Вас није брига. Мислите да ће служење нечастивом, добити овоземаљску награду, али све ће Вам се обити о главу.
   Нећу никоме судити, сам себи пресуђујеш лажним сведочењем и брањењем комунистичких синова.
   Без искреног покајања, Бог ти неће опростити.

  • Zoran Cvetkovic

   Ja se kajem svakoga dana,a i u hramu Bozjem i pred rukopolozenim slugama Bozjim.Gde ti i pred kim jeretiku?Takodje nikada ne lajkujem niti jednog tvog prijatelja,a mrzitelja Gospoda i Pravoslavlja,ne lajkujem ni psovke ni lazi,a kamoli da ih izgovaram i pisem i to svako zna.Ti sa uma sisavsi sektasu sa njima opstis kao sa najrodjenijima.Sam Gospod nas uci i to je zakon da se pred takvima huliteljima ne cuti jer smo onda ravni huliteljima,a ti neznobosce ne da im se suprotstavljas istinom nego si se uhvatio sa njima u davolje kolo i pisao sve ono sto sam gore napisao.Ja i mnogi drugi.Lajkovanje kao podrsku i da ne pominjem.
   Mislis li da si opravdan i da je nesto zaboravljeno samo zato sto niko nije lud da trazi medju 15 500 komentara gde i kada si sta rekao?!Nista ti ne znas nesrecnice.

  • Аца Тодоровић

   Узалуд су кајања ако и даље настављаш да кршиш Божије заповести у којој пише „не сведочи лажно на ближњег свога“. Вероватно мислиш да не чиниш грех сведочењем лажи на „даљњег“, али пред Богом сви смо ми браћа и наша дела нас једино разликују пред Богом.
   У својим текстовима износиш пуно лажи. Једна од лажи је да монах Антоније, све остале који не долазе на литије назива јеретицима, а то је лаж, јер то никад није уради. Јеретике назива само папољубце а не и народ који је заведен лажима од овог система.
   Ја лајкујем коментаре, а не особе. Ако лајкујем коментар, значи да се слажем са тим коментаром, без обзира ко је та особа и какви су му остали коментари. Наравно да нећу теби и Ћири лајковати коментаре у којима износите лажи, браните екумаисте и хвалите удбашку и комунистичку децу, а представљате се као хришћани.
   Само ти мисли да ја не знам. Знам је добро ко овде за кога ради.

  • Zoran Cvetkovic

   Ne svedocim lazno na bliznjega svoga,ali ni na neprijatelja Gospoda Isusa Hrista i njegove svete crkve poput,vec se istinom borim protiv takvih,u ovom slucaju tebe paganina.
   Drugo,Dragana i druge ucesnike litije ne uzimam u usta niti sam ga ovde citirao.Ti si taj koji to govori i na tebe sam mislio, nemoj da se pravis blesav i naivan.Drugi su ga nazivali raspopop,ja te ljude na litiji dok ne radi stvari poput tebe podrzavam i postujem mnogo vise nego ti samu crkvu i sluge Bozje.Nahranio sam ih i napojio,a ne zelim da prisustvujem jer od pocetka smatram da to pre svega nije pravi nacin borbe,takodje ne stojim sa paganima(ti),bivsim spo-ovcima(znas ko),onima koji mesaju veru sa politikom,sumnjivim ekoloskim udruzenjima koji imaju veze sa komunistima i drugo.
   Kada neko napise da je Hristos obrezano xopile,a pravoslavci ljudozderi i neprestano godinama huli,a ti sa njim prisno pricas i podrzavas ga u toj neopaganskoj prici ti si isto sto i on i cinis pretezak greh.Da si Hriscanin,upucen u veru i zakon,znao bi to.
   Niko se ovde na zalost nije vise od mene borio protiv ekumenizma,a ti da si godinama posecivao vesti iz Pravoslavlja gde sam se borio sa njima i njihovim lazima,umesto vesti o Putinu i Dverima da bi ih hejtovao,znao bi to.
   Ja se borim protiv ekumenista razotkrivanjem,istinom,svetootackim ucenjem,jevandjeljem.Pominjem dela ekumenisticka i dajem sud svetih otaca o njima.Ne pominjem tog i tog vladiku ili svestenika,kamoli crkvu, niti ih licno pljujem i osudjujem.
   Ti nista ne znas i mnogo si ogranicen.Nemas ni jednu rec zasta da se uhvatis samo pricas budalastine.Hvalim udbasku decu?!!Imas li ti malo srama?Koliko je samo bezbozno to reci,pa vecina najpoznatijih velikomucenika i utemeljivaca hriscanstva su deca najgorih pagana i mnogobozaca.Kakve veze ima ko je roditelj ako je dete ispravno?Osudjujes deklarisane pravoslavce,krstene ljude koji vode crkvene hriscanske zivote,iz ciste mrznje i prezira,a onda samo trazis izgovore da opravdas sebe i taj tezak greh.Jel Bosko kriv ako mu je otac bio u partiji kada su vecina i bili?Jel mu mozda znas licno oca i da se nije promenio i pokajao?
   Skoro sve moje pisanje ovde se svodi na odbrani cistote pravoslavlja i ucenju svetih otaca,koje inace niti znas, niti pominjes, a to sve govori.Sa druge strane od tebe dobijamo samo sramotne izlive paranoje,mrznje i osudjivanje ljudi o kojima nista ne znas.

  • Аца Тодоровић

   Написао си “ To nije sveta sluzba niti zapovest,tamo nema svestenika,a previse se prica o politici i ne crkvenim stvarima.Kao kada bi mi verujuci sa srbininfoa organizovali u nedelju neko okupljanje ili slicno i onda sve koji ne dodju nazivali nehriscanima,udbasima,jezuitima i slicno“
   Када је било ко од учесника литије рекао за оне који нису дошли да сунехришћани, удбаши, језуити или било шта слично.
   На јутјубу имаш снимак са свих 83 литије и све говоре монаха Антонија и других учесника па свако може да погледа и да чује говоре.
   Написао си
   „Na zaostalim postovima je pricao sa paganima koji Gospoda nazivaju obrezano xopile i hriscane ljudozderima,kao sa najrodjenijim i govorio im kako Srbi treba da se vrate slovenskim Bogovima“
   Ово ти је још једна лаж,јер су сви моји постови отворени, чиме доказујеш да си обичан лажов и и да ниси никакав верник. Нажалост такви су нам и у врху цркве и у власти, зато их ти и браниш.
   Мало је комуниста који се искрено покајали. да ли се Бошко покајао што је као мчади социјалиста и син комунисте деведседтих добио место библиотекара у градској библиотеци Чачка.? Наравно да није, зато га Скот и убацује у Скупштину.
   Моје је само да сведочим истину и то ћу наставити да радим, јер знам да је то Богу драго, а теби који износиш лажи, нека ти се Бог смилује.

  • Zoran Cvetkovic

   Ne ucesnici litije vec ti,iako to uporno i lukavo prebacujes na litiju i te ljude.Ti si taj za koga je nedolazak na vasu litiju siguran znak da su u pitanju udbasi,vucicevi ljudi,jezuiti i sta si vec pisao.
   Ha ha kako si bedan,do juce nisi negirao da si to rekao iako sam ti vise puta to rekao,cak si nudio nemusta objasnjenja,a onda kada sam rekao da niko nije lud da cita tvojih 15 000 komentara i trazi tacno gde, ti brze bolje hajde dokazi gde sam sta rekao.Jesi li isao nesrecnice i brisao sve tvoje postove gde procas sa perunom,gifteconomy i ostalim paganima?
   Ne vredi to nista,samo ozbiljnog pokajanje moze to da opere,ali kod tebe toga nema ni u naznakama.Cak si mi nedavno napisao da u bibliji pisu gluposti?!!
   Ej lazni hriscanine sveto pismo je za tebe glupost.Ono pred kojim se andjeli i hriscani klanjaju.Sta radis na liturgiji kada se iznosi Jevandjelje?
   Sto se tice Boska,pravoslavni srbi znaju ko je on i sta je radio u mladosti u borbi za pravoslavlje tako da mozes te bajke da pricas svojim drugovima.Juce mu je samo otac bio komunista,a sada i on?!Nemas ti ni malo stida ni razuma,zato tako bezocno lazes.
   https://www.youtube.com/watch?v=5z-XwdDj-wE&t=464s
   Ne pitas se zasto te se klone svi hriscani,a podrzavaju pagani i evo koliko vidim nato vojnik musliman ti lupa pluseve?!

  • Аца Тодоровић

   Да имало имаш вере у Бога, н е би износио лаж. Дебилска је лаж да ти међу мојих 15.000 коментара не можеш да нађеш коментаре у којима сам се наводно одрицао Исуса Христа, а да сам ја са лакоћом пронашао и наводно обрисао те коментаре.
   И овом муслиману је више стало до србских светиња него теби и Бошку.
   Међу католицима и муслиманима има више верника који осуђују потапање Ваљевске грачанице, него међу Србима. Прави верник осуђује потапање сваке светиње, било које да је вере, док је изроди који служе масонима и издајницима, најважније шта кажу издајници на власти.
   Пок. патријарх Павле, није се бавио политиком, а и да је видео колика су превара Двери не би рекао.
   Истину о Бошку и његовом оцу објавио је викилис и ово не може нико да демантује.
   http://wikileaks-serbian.weebly.com/dosije–dveri-srpske.html

  • Zoran Cvetkovic

   Sludjeni sektasu ja sam napisao da ti koristis cinjenicu da si napisao za nekoliko godina preko 15 000 komentara i da je suludo tu traziti te u kojima si pokazao svoje pravo lazljivo i bezbozno lice.Zato sto si ti rekao dokazite mi, i ako su mnogi posvedocili da si to rekao,ja sam te pitao da ih nisi mozda obrisao posto znamo da su tu.Dakle sve je logicno i normalno ali ti kao retardiran sporije shvatas i razumes.
   Naravno da svako verujuci i dobronameran osudjuje potapanje Valjevske gracanice i unistavanje i prikrivanje svih drugih svetinja koje ova velikoizdajnicka vlast cini,ali niko nije lud da seta sa laznim hriscaninom poput tebe ili da se svakodnevno izjasnjava o tome da bi to pokazao.

   Nego aco lukavi obmanjivacu pogodi sta ima novo.Nije mi bilo potrebno mnogo da koristeci istoriju diskasa iskopam nekih 20-ak tvojih besramnih pisanija.Koliko ih tek ima?!
   Hoces li da kazes da nisi pisao onom najgorem hulniku ovde da je Hriscanstvo losa verzija rodne vere?!!Da nisi bio portparol belom,reklamirao ga i pisao adrese gde moze da se potpise za njega!Da je nasu veru hriscanstvo izbrisalo ognjem i macem(sto perun stalno ponavlja).Da nemas nista protiv da se Srbi vrati rodnoj veri,ej paganstvu!! Da Hristu nije trebalo telo da vaskrsne?!Da nije ni vaskrso telom vec da su ga sakrili?!Au crni aco,pa ti si gori sektas nego sto sam mislio.Dete posle 2 nedelje veronauke zna vise od tebe.Kazes jevreji nisu bili robovi,tako ne pise u bibliji i u istoriji aco,a da, ti kazes da je ovo jevrejska i rimokatolicka biblija,a prava jevandjelja su sakrivena.Gde sam to vec cuo,a da u propagandi new age-a.
   Mnogo toga objasnjavas kada kazes da si nekada i ti pevao-druze tito,a to da si sa Draganom Antonijem drug iz detinjstva takodje nesto objasnjava.
   Dakle ti ciji je ovo samo deo pisanja sebe smatras hriscaninom,a mene koji te jednostavno pitam zasto godinama besramno nazivas komunistickim kopilanima,jezuitima,cionistima one koji su krsteni i zive hriscanskim zivotom,smatras laznim hriscaninom?!Kolika je samo mera tvoga pada i gubitka razuma kada bi znao.
   Inace coa svo ovo tvoje pisanije je fotografisano i snimljeno.Nije da je bitno jer svako razuman i hriscanin ovde zna mene,kao i ko si ti i koliko tvoja rec ne vredi.

  • Аца Тодоровић

   Кад си се већ потрудио да прочиташ моје коментаре, бар се буди искрен и пренеси оно што сам написао. Али по не можеш да се одрекнеш својих навика и да износиш лажи и да окренеш наопако оно што сам написао.
   Никада нисам написао да је хришћанство лоша верзија родне вере, већ да је хришћанство преточено из родне вере, само што је у родној вери било више Божији закона. То је чињеница и то поређење можеш назвати како хоћеш, али не можеш оспорити. Исус Христ није ширио нову, већ је позивао народ да се врати вери и Богу и да поштује Божије законе, што је очигледно потребно и данас народу, као теби драже лажи него истина.
   Никада нисам био потпарол Белом, већ сам написао текст „Како победити систем“ у којем сам написао да треба искористити тактику Белог, али очигледно је да теби смета рушење овбог издајничког система, које теби очигледно одговара.
   Ја и монах Антоније, никада нисмо заједно певали друже тито, јер кад сам се ја доселио у зграду где је монах Антоније и његови родитељи и данас живе, Антоније је отишао у манастир, тако да смо се ретко виђали. Познајем његове родитеље, а његова мајка је заслужна јер га је увела у духовни живот и позвала га да дође са Косова и брани Ваљевску Грачаницу од потапања.
   Извини знам да ти смета што нападам велеиздајничку власт и у цркви и у држави а нарочито што пишем лоше о велеиздајнику и фукари Вучићу, али ја ћу се докле год будем жив борити за истину и против свих издајника, јер знам да је то Богу драго, а Ви који служите издајницима и којима сметају борци за спас Ваљевске Грачанице, спас православља и Србства, размислите како ћете пред Бога стати.

  • Zoran Cvetkovic

   Dzabe ti sva lukavstva coa,provaljen si od mnogih,pa ti ostaje da lazes one koji te ne poznaju.Izreci toliko hula i lazi,a onda ih tako braniti je samo pokazatelj tvoge licnosti i mera tvoga pada.
   Nikada nisi napisao da je hriscanstvo losa verzija rodne vere?!
   Da te citiram: „Slazem se da je hriscanstvo losa verzija Rodne religije“
   „Neki srbi zeleli bi da se vratimo rodnoj veri,u cemu ne vidim nista lose,rodna vera je samo jaca verzija hriscanske vere“
   Sto se tice belog ima vise komentara u kojima urgiras za njega.Dveri su ti od pocetka najvece zlo i prevara,a tako lako si se primio na belog, DJB ili neke druge?!Njih hvalis,a kod dveri ne mozes jedan tekst da preskocis sa pljuvanjem?!Smeta ti kada razotkrivaju izdajnicku bandu i stvari nazivaju pravim imenom?Samo jos po koji preostali zatucani radikal te lajkuje i veruje u tvoje price da je onaj koji premijerku pred celim narodom nazove americkim agentom,lezbejkom i hrvaticom,u stvari americki agent.
   Nesrecnice, ja ne rekoh da je Antonie pevao Titu,samo jos jedna tvoja laz i lukavstvo da me navedes da pricam protiv litije.Taj covek kakav da je po svemu sudeci revnosno vojuje za pravoslavlje.Ne,Ti si pevao pesme Titu i to si ovde na srbininfou napisao(fotkano takodje).
   Ja se Moga Gospoda,Presvetu Trojicu,jedinoga Boga nisam nikada odrekao i samo njemu sluzim i slavim ga,a ti samo nastavi svome „Radomiru“(fotkano naravno) sa svojim paganima, ako si toliko skrenuo pamecu i pao duhovno.Tvoj izbor,ali bar budi iskren,a ne ovako skriven i lazljiv da se predstavljas kao nas,a srcem si daleko od toga.
   Kada je za tebe „hriscanine“ biblija,kako kazes puna sranja,kako li ti tek moje reci zvuce i zasto uopste raspravljam sa tobom.Dokazao sam sta sam imao,a i svi drugi ce videti tvoje pravo lice.Tako je i perun nekada pisao komentare pune vere,Boga,rodoljublja pa i hriscanstva i dobijao gomile pluseva dok ga ljudi nisu provalili ko je i kakav je i sta u stvari misli..

  • Аца Тодоровић

   Узалуд твоја лукава лагања. Ја пишем ћирилицом а не латиницом као ти. Тако то што си навео није мој цитат, већ си извукао из контекста. нећу да губим време и да копирам своје старе текстове, али знам шта пишем. Пишем да је Хришћанство преточено из Родне вере и да је хришћанство блажа верзија Родне вере, а никада нисам написао да је лоша верзија.
   Двери презирем јер сам за њих гласао 2о12 и 2014 и оба пута су продали мој глас Вучићу. Нисам ни тада гласао за Двери зато што сам сматрао да су добри, већ да би постојао баланс на политичкој сцени, међутим Двери 2012 са 300.000 гласове нису хтели да уђу у Скупштину а 2014 се добро сећам да су имали 7,3 посто, а онда су све телевизије престале да објављују податке за Двери и на крају су имали око 4,5. Пошто Бошко и двери нису на ову пљачку реаговали јасно је да се радило о продаји гласова.
   Нећу губити више време на твоје небулозе, пиши ти шта хоћеш. оно што ти пишеш говори о теби, а оно што ја пишем о мени, а Бог нам је сведок ко говори истину а ко лаже.

  • Zoran Cvetkovic

   Koliko si samo neizmerno glup i zao.Koja moja laganja?Cista istina potkrepljena dokazima kao i uvek.Ako prepisujem tvoje reci,necu sigurno da menjam windows i tastaturu da bu bile identicne.Briga me za koga si ti kao paganin i sektas glasao, a ocigledno i nemas dobro pamcenje,kao ni informacije sto te nikada nije sprecavalo da lazes.
   teologija po aci neopaganinu i jeretiku:
   -„Слажем се да је Хришанство лоша верзија Родне религије, која је допринело да се народ одрекне од Бога и вере.Али нису проблем они који се моле једном Богу или боговима, већ безбожници који се не моле ни једном богу.“
   -„Сатанисти се не смирују. Наши преци православци, су знали да ће сотонине слуге, кад тад доћи да узму Исусове остатке, па је Исус склоњен на сигурном месту. Наши преци су знали да поштују остатке светаца.“
   -„Моје је уверење, да као и осталим свецима, да Исусу није потребно тело за царство небеско. Тело је љуштура која се одбацује приликом уласка у царство небеско.
   Постоје више теорија, шта се десило са телом Исуса Христа. Неки чак тврде да Исус данас има потомке, који се тајно чувају.“
   itd itd