Прочитај ми чланак

ХИТ! НИШЛИЈЕ ПРОНAШЛЕ НAЧИН ДA НЕ ПЛAЋAЈУ ГОРИВО: Цео град мирише на помфрит!

0

– Не треба ту мењати карбуратор и слично, то не угрожава животну средину, једино што ауто иде спорије, јер нема ту енергетску ефикасност – каже један Нишлија

Како није мало сваког месеца одвајати новац за гориво, довитљиве Нишлије су се досетиле како да и даље возе аутомобил, а да не плаћају ништа. Верујемо да оно што су они смислили, не би никоме пало на памет…

Наиме, како се ником од угоститеља не исплати да плаћа већ прерађен зејтин, нашли су се возачи са старим аутомобилима (који немају електронику већ само механику), а то значи Рено 4, заставини аутомобили и други, који сипају овај енергент и “терају“ ауто без проблема.

– Не треба ту мењати карбуратор и слично, то не угрожава животну средину, једино што ауто иде спорије, јер нема ту енергетску ефикасност. Значи, не можете да га возите 100 на сат, али 50-60 километара на сат, иде фантастично и што је најбоље не квари мотор – каже један власник Реноа 4.

Он каже да има мешавина уља које народ користи како би уштедео, али теже се налази у продаји.

– Проста је рачуница, литар бензина кошта 142 динара, а мене цело оно казанче са коришћеним зејтином кошта 600 динара, односно три пива газди, три мени. И ја имам једно три, четири другара од којих узимам тај зејтин и вожња ми дође џабе. Јесте, кад дођем и паркирам у комшилуку и сви ми се насмеју, јер се осећа јак мирис гирица, али до сад су навикли – објашњава он.

БОНУС ВИДЕО

Гости емисије „Дебата” били су су познати економски стручњаци Бранко Драгаш и Драган Радовић.  У емисије говорило о томе о томе како страни инвеститори (у индустрији алкохола и дувана) пљачкају Србију (00:31:00); колико ће користе имати држава Србије ако сузбије привредни криминал (00:34:00); као и о пореској управи у Данској и у Србији (00:37:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.