ДРУШТВО СРПСКИХ ДОМАЋИНА Да се вратимо Богу и устанемо у одбрану породице и Србије

8

Поводом обележавања 8. векова од крунисања првог српског краља Стефана Првовенчаног, “Штајерске новине” (европско гласило Срба), доделиле су специјално овогодишње признање “Златно перо Штајерске” Маји Ковачевић уредници “Краљевских новина”, која већ две године активно објављује колумне у том медију, а које се тичу успостављања монархије и духовних тема везаних за хришћанство и препород српске породице. Иначе, Маја Ковачевић , осим што је успешна новинарка, је и мајка једанаесторо деце.

Тим поводом “Друштво српских домаћина”, удружење “Кнегиња Персида Карађорђевић” и “Краљевске новине” су 7. октобра у просторијама “Друштва српских домаћина”, на тргу Николе Пашића 4/2 у Београду, одржали скуп где је Маји додељена награда. У име “Златног пера Штајерске”, награду је госпођи Ковачевић уручио Божа Дринић.

Скупу се прво обратио домаћин овог скупа, председник Управног одбора “Друштва српских домаћина”, редовни професор Пољопривредног факултета – Миладин Шеварлић:

– Српски домаћин није тајкун, већ човек који штити своју породицу, своје комшије, своју државу и све добронамерне људе. У име председника нашег друштва Нићифора Анићића желим да поздравим Мају Ковачевић, која је једна од највећих српских домаћица, наше госте из Словеније, академика Василија Крестића, као и све наше госте.

Новинарка Маја Ковачевић се захвалила Друштву српских домаћина на награди и истакла да се „Краљевске новине“ већ две године баве темама против беле куге и о очувању Србије.

– Сваке године останемо без 30.000 становника. Последњи је тренутак да станемо у одбрану Србије, српског народа и српске породице – поручује Маја, која се са породицом преселила у село близу Краљева. – Управо на селу велика породица може да се очува.Село је извор живота и свако од нас би требало што више да буде повезан са селом, али и да се врати вери и Богу.

На питање новинара „Србин инфо“ како постиже да буде и успешан новинар и мајка једанаесторо деце, Маја одговара:

– Данас је тешко бити родитељ једног детета, а камоли више. Сви жививмо тешко, али се често дешава да није новац разлог зашто људи имају по једно или ниједно дете, већ егоизам. Живимо у времену када се човек сувише посвећује себи, жели себи да угоди по сваку цену, да купи скупу гардеробу… Свеје то немогуће са више деце – објашњава она.

Саговорница портала „Србин инфо“ истиче да је потребно да држава законом помогне породице са више деце.

– Такође, потребно нам је министарство за породицу. У супротном, плашим се да ћемо доћи постати национална мањина у сопственој држави – поручује Маја Ковачевић.

 • E. Lirsch

  BOG vas blagoslovio… tebe muza decu… A mani se „kralja“ koga bi jedino anglosaksonski sljam i smrad da ustolici. On nikad ne moze da bude srpski Kralj. Sluga sotone i velikog demona iz Vatikana. On se davno odrodio od srbije i srpstva. Kralja bira samo BOG svevisnji a on ga i ustolicava. Koga London postavi na presto on je njohov sluga i podrepas.

  • mare

   Prvo nije on prvi Serbski kralj , vec je od prvih car Nino Belov pa do njega ima ih spasiba Bogu dosta.Kojem Bogu da se vratimo , Svarogu Perunu.. . od kojih nas silom odvojise ili Ristu i njegovom Ocu i duhu Svetom ili unijatskom Bogu ili mozda protestanskom gde nas guraju patrijarh i vucic. Za dopunu karadjordjevici su nasu vojsku i narod poveli u pogibij, bezaniju peske preko zavejanih planina bez hrane. Ukinuli Maticu Serbsku u dubrovniku, dali nase teritorije banovini Hrvatskoj, Srusili praistoriski grad Zrnov na Avali , sakrili nam istoriju na Berlinskom kongresu i pripremili nas da se odrodimo, iskvarimo,da izgubimo buducnost postanemo radna stoka goje, za klanje, rad i nestanak.Nek nam Bogovi nasih predaka i svi Bogovo nase krvne Brace pomognu da se slozimo vratimo svom Rodu pobedjujemo u nametnutim ratovima kao nasi slavni pretci i zivimo u miru i slozi.SERBI osvestite se spoznajte istinu i onda imate buducnost.

  • урбана герила

   Зашто се све присталице њу ејџ новопаганизма по правилу држе латинице?

  • Херцеговина

   Зато што су наши преци писали латиницом, док је погана ћирилица стигла са хришћанством;)

  • урбана герила

   Ајооој, колико само ту теорија има… лудило је то. Ајд што пишу древном српском латиницом, него и древним правописом! Ни тачке ни зареза, ни граматике… али историју боље знају од самих учесника.

  • Бели Орао

   Латиница није српско писмо. То је писмо латина. Служи за католизовање Срба. Имаш од неки дан чланак Мирјане Влаисављевић. Мало је подужи, али прочпитај, ако те не мрзи.

  • урбана герила

   Наравно, али мало ироније није на одмет!

  • Бели Орао

   :)