Прочитај ми чланак

ПОТВРЂЕНО: Ердоган стиже у уторак у Београд

0

Турски председник у Београд стиже 10. октобра, и тај датум посете утврђен је на састанку Ердогана и Вучића у Њујорку

Председник Републике Србије Александар Вучић биће домаћин председнику Републике Турске Реџепу Тајипу Ердогану током његове посете Србији, саопштила је председникова Служба за сарадњу с медијима.

Турски председник у Београд стиже 10. октобра, и тај датум посете утврђен је на састанку Ердогана и Вучића у Њујорку, где су учестовали на седници Генералне скупштине УН.

Председник Вучић је том приликом нагласио да ће Ердоганова посета бити потврда великог пријатељства два народа и изразио захвалност турским компанијама које су улагале у најнеразвијенијим местима у Србији.

– Наша земља гаји искрено пријатељство према турском народу и ми данас имамо прилику да започнемо нови процес у нашим односима – истакао је председник Вучић.

Председник Ердоган је нагласио да су односи Србије и Турске веома важни за мир и стабилност Балкана.

– Србија је кључна земља на Балкану за очување мира и стабилности и зато смо увек подржавали ваш европски пут – рекао је турски председник.

Он је истакао да је неопходно радити на јачању економских односа и трговинске размене која је, како је изјавио, 2016. године износила око 800 милиона долара.

– Заједнички циљ треба да буде милијарду долара и ја подржавам наше инвеститоре да што више улажу у Србију – закључио је председник Ердоган.

Два председника су разговарали и о инфраструктурним пројектима за које је турска страна заинтересована.