Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА СРБИЈЕ: Посланик Двери, Ного, избачен из сале јер је питао за шпијуне!

0

Посланику Двери Срђану Ногу данас су изречене две опомене и мера удаљења са седнице, док је шефу посланичке групе опозиционе СДС Марку Ђуришићу изречена опомена, јер је посланику СНС Дарку Лакетићу рекао да је коњ.

Ђуришић је, у делу предвиђеном за посланичка питања, говорио како министар унутрашњих послова Небојша Стефановић избегава да се изјасни о томе ко је наложио рушење објеката у Савамали, те како није говорио истину када је, раније, рекао да против учесника послеизборних протеста неће бити прекршајних пријава.

Народни посланик Двери, Срђан Ного

На то је реаговао посланик Лакетић, али се у скупштинском преносу није могло чути шта је рекао, да би му Ђуришић добаци: „Коњу“!

Ного је одбио да напусти скупштинску салу, након две опомене, искључивања микрофона и изрицања мере удаљења са седнице, па је председавајући Верољуб Арсић најпре одредио десетоминутну паузу, после које је Ного пришао Арсићу негодујући због изречених опомена.

Арсић му је рекао да не прилази столу за председавајуће, те позвао обезбеђење да га удаљи из сале, али то се није догодило.

Наиме, присутни посланици су устали из клупа док се Ђого са Арсићем расправљао, па је Арсић саопштио да одређује једночасовну паузу.

И након одређивања друге паузе, Ного је са својим колегама из посланичке групе и даље остао у сали.

Иначе, све се то дешавало у делу седнице предвиђеном за постављање посланичких питања.

Не може о шпијунским центрима у Скупштини Србије

Скупштина Србије из дана у дан грађанима у директном преносу пре пружа увид у стање на политичкој сцени него што им даје увид у достојну и примерену расправу.

СНС посланик, Верољуб Арсић, као председавајући у Скупштини Србије воли да избацује народне посланике из скупштинске сале чим се постави неко питање у вези шпијунског центра

Тако је било и овог јутра, када је седница прекинута након препирке председавајућег Верољуба Арсића, посланика СНС, и посланика покрета Двери Срђана Нога.

Ного је постављао питања и када је почео да говори о наводним „шпијунским центрима“, Арсић му је угасио микрофон и одузео му реч.

Посланик није престао да говори, па му је након опомена изречена и мера удаљења са седнице. Ного није одустајао, па је извадио и постер на коме је писало „Протест, вратите нам државу“, а Арсић му је поново наложио да изађе. 

„Покушавате да направите ситуацију, да провокацијама натерате посланике да вас физички нападну. Али неће нико да вас нападне, посланици су углавном пристојни људи“, рекао је Арсић. 

Посланик Двери је затражио објашњење зашто му је одузета реч иако је имао још времена на располагању, али је Арсић дао реч посланику СНС Александру Марковићу. 

„Пре преласка на питање вас молим да ми обезбедите услове да говорим. Колега галами тамо рукама и ногама. Не могу да се концентришем, брате. Угрожена ми је безбедност“, рекао је Марковић. 

Председавајући је потом одредио кратку паузу, али Ного ни тада није напустио седницу, већ је пришао говорници. 

„Молим вас, посланиче, немојте да прилазите, удаљите се“, рекао је Арсић и позвао обезбеђење. 

Уследила је расправа двојице посланика. Микрофон је био угашен, а једино што се чуло у преносу када је на кратко упаљен јесу речи посланика Двери:

„Поновите сада то што сте ми рекли“. 

Арсић је тада прекинуо седницу и објавио паузу у трајању од сат времена.

 

БОНУС ВИДЕО

Народни посланик Двери, Срђан Ного, у емисији „Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, прича o  прислушкиваним телефонским разговорима који отркривају повезаност врхушке СНС, Ненада Ковача, Николе Петровића (Вучићевог кума) са прањем мафијашког новца и корупцијом у држави (00:53:00); и о државним тајнама повезаним са тајкунима блиским Вучићем (00:58:30). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.