Прочитај ми чланак

БЛОКИРАНА ЊЕГОШЕВА Исељавају мајку са двоје мале деце

0

У Његошевој улици у Београду, испред број 65, окупио се велики број грађана како би пружили подршку породици Петровић које хоће да иселе са двоје мале деце. На лицу места је велики број полицајаца.

Велики број грађана блокирао је Његошеву улицу у Београду како би спречили исељење мајке са двоје малолетне деце. Испред зграде у Његошевој 65 налази се велики број припадника полиције, као и ватрогасно возило.

Полиција је добила налог да исели Снежану Петровић и њено двоје деце, десетомесечног Марка и петогодишњу Машу, као и њихове баке.

Породица Петровић има статус „заштићених станара“, а стан се води на Снежанину свекрву. Она је стан добила, па откупила, али је сада у поступку реституције враћен старим власницима.

Њима, наводно, није понуђен други стан заузврат, на некој другој локацији. Ситуацију је покушао да разреши и нови власник стана који је Петровићима понудио да се иселе до недеље, али они тврде да „немају где да оду“.

Комби за исељење паркиран је испред зграде, али породица одбија да напусти стан. У улици се окупио велики број грађана да пружи подршку Петровићима, а међу њима је и Радомир Почуча.

Према незваничним информацијама, на лицу места су и припадници Центра за социјални рад.

Ово је иначе други пут да покушавају да иселе ову породицу. Први покушај је био 19. септембра, али су грађани успели да спрече полицију и извршитеље у тој намери. Јутрос су, како комшије тврде, извршитељи дошли ненајављени и породицу, која је била буквално у пиџами, покушали да иселе напоље.