Прочитај ми чланак

ДА, ВРАТИО СЕ Јокић се поигравао са Лејкерсима, разбио их – тројкама

0

Никола Јокић је са екипом Денвер Нагетса остварио нову победу у припремним мечевима, а пред нашим центром поклекли су, после Голден Стејта, и играчи Лејкерса - 107:113 било је у чувеном "Стејплс центру", после бравура српског центра.

Први наступ екипе из Лос Анђелеса после летње паузе уопште није био како је домаћа публика очекивала: Јокић ју је брзо утишао и то на неочекивани начин, тројкама.

Наш кошаркаш је одиграо само 22 минута, а за то време стигао да буде други стрелац екипе са 16 поена. Шутирао је 2/6 за два, а одличних 3/4 за три, уз три асистенције, два скока и блокаду.

Поред кошгетерског издања за које Лејкерси нису имали лек, Јокиће се и овога пута истакао неким лукавим решењима. Две асистенције преко целог терена се налазе у првом снимку, а и она трећа је пред вама. Са правом, јер ју је извео између двојице ривала:

 

У Нагетсима се истакао Гери Херис са 25 поена, уз пет тројки из седам покушаја, нови члан екипе, Ол-стар учесник Пол Милсап допринео је тријумфу са 11 поена, а код Лејкерса су од њиховог првог избора на овогодишњем драфту, Лонза Бола (8 поена) били успешнији 27. пик Кајл Кузма са 23 поена, Колдвел-Поуп са 15, те Џулијус Рендл са 12 поена и 11 скокова.

Резултати:

Бостон – Шарлот 94:82

Мемфис – Орландо 92:84

Далас – Милвоки 106:104

Сакраменто – Сан Антонио 106:100

ЛА Лејкерс – Денвер 107:113