Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ НА ЈАРИЊУ: Не признајем тзв. „Државу Косово“

0

Не признајем самозвану „државу косово“ и из тог разлога не желим да потпишем изјаву, јер као држављанин Републике Србије ја се налазим на територији Републике Србије и не разумем зашто сам задржан - рекао је председник Двери, Бошко Обрадовић, приликом задржавања на Јарињу, које је трајало више од сат времена.

Јуче је у Косовској Митровици потписана Декларација о одбрани АП Косово и Метохија, коју су потписали Двери, Здрава Србија и Народни покрет Срба са Косова и Метохије, на челу са др Марком Јакшићем и народним послаником Славишом Ристићем.

У току говора Бошка Обрадовића, према потписницима Декларације упућене су каменице и бакље, док је председник Двери, Бошко Обрадовић, при повратку задржан на Јарињу од стране нелегалних органа режима у Приштини, приликом чега је саслушаван.

Бошко Обрадовић је представницима органа нелегалног режима у Приштини рекао да се он као држављанин Републике Србије налази на делу територији своје земље у АП КиМ, и да не разуме зашто му је ускраћена слобода кретања кад за њега ово није гранични прелаз.

„Не признајем самозвану „државу косово“ и из тог разлога не желим да потпишем изјаву, јер као држављанин Републике Србије ја се налазим на територији Републике Србије и не разумем зашто сам задржан“ рекао је председник Двери, Бошко Обрадовић, на Јарињу.

„Била ми је част да ме задрже нелегални органи нелегалног режима у Приштини, тзв. „државе косово“ и што сам имао прилику да пред њима исповедим своје политичко уверење, да за мене ово није никаква граница, да је ово део територије Републике Србије и да ја имам право да се као народни посланик, грађанин и држављанин Републике Србије, крећем слободно на територији своје земље“ – закључио је Бошко Обрадовић, након пуштања од стране шиптарских власти.

Инфо служба Двери