ХАОС У ЛАС ВЕГАСУ: Пензионер рафалом на 30 000 људи, 20 мртвих (ЈЕЗИВИ СНИМЦИ)

13

Лас Вегас -- Најмање 20 људи је убијено, а више од 100 је рањено када је наоружани нападач отворио ватру на окупљене на фестивалу кантри музике у Лас Вегасу.

Из полиције истичу да је нападач убијен, као и да верују да је реч о локалцу.

Они додају и да је у току потрага женом по имену Мариоу Денли која је била са њим у соби, а веруј се да је у тренутку напада била у казину.

ЦНН наводи да је нападач са 32. спрата хотела пуцао у масу прекопута улице у којој је било и до 30.000 људи.

Напад се догодио током фестивала „Роуте 91 – Харвест“ у близини чувеног хотела и казина „Менделеј беј“ у Лас Вегас Булевару, познатијем као “Стрип”, у којем се налази највећи број казина, хотела, дискотека и ресторана.

На друштвеним мрежама објављен је снимак на којем се види како више хиљада људи бежи са лица места, као и снимак са концерта на којем се у позадини чује пуцњава, након чега музика стаје.

Репортерка која се јавила уживо за ЦБС рекла је како су јој сведоци који се налазе на месту догађаја рекли да виде мртва тела око себе. Такође, према изјавама сведока, нападач је са висине, вероватно са прозора хотела, пуцао из аутоматског оружја у масу на концерту.

На снимцима објављеним на друштвеним мрежама, а према паузама у пуцању, делује да је нападач променио више шаржера током напада.

Полициски званичник Аден Окампо-Гомес рекао је да су се припадници полиције упутили на место инцидента, а тамо је и велики број возила Хитне помоћи.

Медији наводе и да за сада није познато да ли је реч о једном или више нападача.

„Избегавајте подручје, истражујемо што се догађа“, наводе из полиције, док се према наводима портпаролке Универзитетског медицинског центра Даните Коен у болници налази неколико особа са прострелним ранама.

Због пуцњаве у Лас Вегасу затворено је део ауто-пута „Интерстејт 15“, као и део аеродрома због чега су поједини летови преусмерени.

Мотиви напада и даље нису познати.

„Био је концерт, чули смо нешто као петарде, али смо онда схватили да је то пуцњава. Људи су почели да вриште и вичу… Кад су престали да пуцају почели смо да трчимо што даље. Мислим да има пуно рањених, више стотина сигурно“, каже једна од жена која је била на концерту.

 

 

 

Локални пензионер одговоран за масакр

Нападач који је у Лас Вегасу убио 20 људи, а ранио преко 100, идентификован је као као мушкарац стар око 60 година, саопштила је полиција.

Његов идентитет није саопштен, али из полиције наводе да је реч о белцу старом око 60 година који је живео у „заједници пензионера“.

Најмање 20 људи је убијено, а више од 100 је рањено када је наоружани нападач отворио ватру на окупљене на фестивалу кантри музике у Лас Вегасу.

Из полиције истичу да је нападач убијен, као и да верују да је реч о локалцу.

Они додају и да је у току потрага женом по имену Мариоу Денли која је била са њим у соби, а веруј се да је у тренутку напада била у казину.

ЦНН наводи да је нападач са 32. спрата хотела пуцао у масу прекопута улице у којој је било и до 30.000 људи.

  • perungromovnik

    убица је „мошњак“ који је избегао још 90тих у УСРА, зато му и не објављују име…ако ако, тако и треба, чувајте арнауте и мошњаке, требаће вам за туршију…змију у недра кад метнеш да је загрејеш очекуј њен ујед кад се најмање надаш…

  • E. Lirsch

    Uhotelu…. Lego co’ek da odmori a oni navalili bre pa udarili na „svira’jku“… Kak ‘e to za’ebancija, daj pusku. Odma ce ga upise Ginis u njegovu knjigu a ja znam da ce neko drugi brzo da premasi njegov „Rekord“… E nesto me zabolje a necu da ofiram sta… To za meine nema nikakvog znacaja. Moglo je biti i stotinak…Ibby.