Прочитај ми чланак

ЧЕДА: Који је цензус прешао Дуда, па има опроштајну утакмицу у Атини?

0

Лидер Либерално демократске партије испричао је како је прослављени тренер прво желео њега да подржи

У великом интервјуу у новом броју Недељника лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић каже да га не интересује цензус.

„Који је цензус прешао Дуда Ивковић када опроштајну утакмицу игра у Атини?“, упитао је Јовановић.

Јовановић је испричао и анегдоту о томе како је Душан Ивковић први пут хтео да га подржи и уђе у политику.

– После Ђинђићевог убиства дође Дуда Ивковић код мене и каже: „Слушај, нисам подржао Зорана, и много ми је сада тешко због тога, хоћу да подржим тебе.“ Тада су већ почели да ме ударају са свих страна. Кажем му: „Добро, Дудо, пустите то, све то нема смисла“, и на томе се заврши разговор. Ујутро у девет сати улази секретарица и каже – Душан Ивковић је на пријавници Владе. Долази Дуда, а са њим иде Грег Поповић, који је три дана пре тога са Сан Антониом узео НБА прстен. Попили кафу, испричали се. Пита ме Дуда колико је сати, ја му кажем 15 до десет. Он каже у 10 имамо прес. Кажем: „Никакав прес не долази у обзир, нећу уопште да вас видим у политици.“ А он: „Мали, ја сам све организовао.“

Силазимо у прес-салу Владе, 30 новинара, Дуда, Поповић и ја. И док идемо, кажем – немој, молим те, да причамо о политици, и сетим се да питам Грега, пошто је он водио Дрим тим, да ли хоће да ми учини да га следеће године доведе на отварање Арене, он каже – океј и пружи руку. И ја новинарима саопштим са смо дошли да кажемо да ће наредне године Дрим тим играти са нашом репрезентацијом на Дајмонд болу. Мораш некада људе да штитиш од њих самих, ово друштво мора да има неки ослонац мимо те дневне одвратне политике.

Цео интервју можете прочитати у новом броју Недељника