РУСКИ АМБАСАДОР: Хрвати морају да врате руски новац

4

Руски амбасадор у Хрватској Анвар Азимов изјавио је поводом ситуације у Агрокору да дуг Русији мора бити враћен.

„Наставићемо у интересу ЕУ и Хрватске“

– Дуг према Русији и руски новац морају бити враћени Русији – казао је Азимов.

Претходно је о Агрокору говорио у рукавицама и апеловао да се проблем реши „у заједничком интересу свих страна, укључујући Сбербанка и ВТБ банка.

– Разговори се настављају, а Сбербанка је с правом забринута и надамо се да ће се у идућим данима политички челници Хрватске дотаћи ове теме – истакао је Азимов, додајући да је задовољан јер ће се „први пут у 25 година расправљати о односима с Русијом у контексту енергетике“.

– Русија има највећу улогу у снабдевању Европе гасом и нафтом и тако ћемо и наставити у интересу Европске уније и Хрватске, никада то нисмо користили као инструмент политичког притиска. Надамо се побољшању односа с Хрватском на различитим пољима и добро је да смо започели политички дијалог након паузе која је, нажалост, трајала десет година – додао је руски амбасадор.

„Руси сматрају Хрвате поузданим партнером“

Најавио је и да Русија чини све што може како би се решио проблем загађења ваздуха у Славонском Броду, као и да ће рафинерија у Босанском Броду ускоро прећи на плински погон.

– Постоје велике могућности за руска улагања у Хрватској, а исто тако надам се да ће се створити добре околности за хрватске инвеститоре у Русији, рецимо у фармацеутској или индустрији козметике. Кад се санкције укину – а ми желимо да се то догоди што пре – хрватска храна, мандарине или риба поново ће се наћи на руском тржишту. Укидањем санкција Хрватска ће бити на великом добитку јер вашу земљу Русија традиционално сматра поузданим партнером – закључио је Азимов.

 • 50 pera

  Od kada Hrvati vode svoju politiku???Zapadne ekonomije imaju NATO kao zaštitnik interesa.

 • E. Lirsch

  Dobice te onu stvar od ovce da izbijete oci … one „cornaje“…
  Vas i ustase jasu isto kao i Ukrp-nacisti a vi i dalje pregovarajte.

 • Милутин

  Зашто са усташама имате посла. Ми морамо јер имамо изданичку, прозападну, влада, а ви то не морате. Зар не знате да су усташе биле под Петроград, и то вам је орјентир. Нас су клали, па сад видите колика је издаја код нас, када су усташе покуповале “пола“ Војводине.

 • DIKI

  Pare, pare, mozes sve za pare
  samo pazi, pare ljude kvare
  pare, pare, kad potrosis pare
  vratices se meni, care

  Dzaba nosis zlatan sat
  gubis igru, sah-mat
  vratices se meni ti
  zivi bili, videli

  Ali ne nama, niste nam potrebni.