Прочитај ми чланак

МАЂАРСКА: Златибор осваја и Будимпешту

0

Туристичка организација "Златибор" улаже напоре да се промотивним активностима и презентацијама представи туристима широм Европе и освоји нова тржишта. Туристичка понуда Златибора први пут је представљена мађарској јавности презентацијом која је одржана 21. септембра у амбасади Републике Србије у Будимпешти. Презентација је организована од стране српске амбасаде у Мађарској, а поред ТО "Златибор", мађарској јавности представио се и здравствени институт "Чигота".

Презентацији Златибора присуствовао је амбасадор Републике Србије у Мађарској, господин Раде Дробац, представник привредне коморе Будимпеште Борнемиса Миклос, представници мађарских медија, туроператора и туристичких агенција из Мађарске.

Јавности су се обратили председник Скупштине општине Чајетина Милоје Рајовић и директор ТО „Златибор“ Владимир Живановић, који су се захвалли домаћинима на гостопримству и исказали захвалност што је Златибор добио прилику да се мађарским туристима представи у најбољем светлу.

Представници мађарске туристичке привреде веома су заинтересовани за понуду Златибора јер, како су истакли, Златибор може бити конкурентна туристичка дестинација планинским центрима Аустрије и интересантна дестинација за мађарске туристе. Дуга традиција, бурна историја и богато културно-историјско наслеђе највише привлаче госте из Мађарске да посете Златибор и западну Србију, а након представљања зимског и летњег рекреативног туризма, заинтересовали су се и за тај сегмент понуде.

На састанцима који су одржани после презентације договорена је посета новинара и предтавника туристичке привреде Мађарске Златибору како би се на прави начин упознали са лепотама Златибора, понудом хотела, ресторана и рецептивних агенција на дестинацији, у циљу стварања успешне сарадње.