Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ: После једне године ће вас звати издајником

0

Никола Јокић пре неколико дана изјавио је да је добио стотине порука мржње после финала Евробаскета у којем је наша репрезентација изгубила од Словеније.

Српски кошаркаш је одлучио да не игра за национални тим да би се што боље припремио за нову сезону у НБА лиги, а сада се појавио снимак интервјуа у којем је објаснио своју одлуку.

„Некако сам знао да нећу играти за репрезентацију јер сам био потпуно ’празан’ после освајања сребра на Олимпијским играма. То је био врхунац моје каријере, нешто што… Мислим – Олимпијске игре, национални тим, Србија, химна, дрес… Потом сам дошао овде и помислио: ’Ох, поново морам све испочетка’. Осетио сам се уморно и испражњено, знао сам да морам да узмем слободно како бих се опоравио, радио на свом телу и припремио за следећу сезону“, рекао је Јокић.

Момак из Сомбора је истакао да му је било тешко да види бројне критике које су стизале.

„После пораза у финалу Евробаскета ове године, добио сам много порука и изненадио сам се колико су биле лоше. Људи су такви – када не играте једну годину за репрезентацију, називаће вас издајницима и слично. То је оно што ја мислим“, додао је кошаркаш Денвер Нагетса.

Он је напорно тренирао у Србији и Сједињеним Америчким Државама и верује да ће у новој сезони бити још бољи.

„Морао сам да се побољшам, радим на свом телу и напредујем. Морао сам у теретани да радим неке ствари које никада до тада нисам радио. Ако своје тело сматрате алатом, што је оно боље, ви ћете бити бољи радници. Значиће ми много да будем бржи, скачем више, будем јачи, да имам самопоуздање… То ће ми бити од велике помоћи“.

’Џокер’ је био један од најбољих рукија прошле године и, логично, стигла су поређења са највећим конкурентима.

„Сви смо ми сјајни играчи, мислим на нас кошаркаше из НБА лиге. Овде смо зато што смо добри. Не поредим се ни са ким, не мислим да су други бољи од мене и слично. Овде смо сви с разлогом“.

Денверу је за длаку измакао плеј-оф, а Никола зна шта је тиму потребно да направи корак више.

„Комуникација је кључ јер ако ви не стигнете, можда ваш саиграч може да стигне. Тако можете помоћи и њему. Значи, само комуникација и жеља да се игра добро у одбрани. Да своје тело дате за тим“, закључио је Јокић.