Прочитај ми чланак

СРБИЈА НБА СИЛА: Нашу земљу ће у Америци представљати шесторица кошаркаша и …

0

Јокић: Циљ је да будемо бољи него прошле године. Богдановић: Желим да напредујем. Милош тражио “ћ”

АМЕРИКА се упознала са новим НБА Србима, Богданом Богдановићем, Милошем Теодосићем и Радетом Загорцем. Али и је током „дана за медије“ чула и мишљење двојице староседелаца Бобана Марјановића и Николе Јокића. Највише пажње изазвали су одговори центра Денвера. Не о наступајућој сезони, већ о реакцијама људи у Србији о недавно завршеном Евробаскету, на ком није играо.

Фото: Твитер

– Искрено, када је Србија изгубила у финалу, стигло ми је стотину порука. Не добрих, већ оних у којима су ми вређали породицу. Не знам како да одговорим на то… Само зато што се то десило овог једног лета… Биле су то поруке типа „ниси нам потребан“… Није било пријатно – пожалио се Јокић, од кога се у Нагетсима очекује да буде лидер екипе.

 

МИЛОШ СА „Ћ“

МИЛОШ Теодосић, већ је најављен као нова звезда ЛА Клиперса.
– Здраво, „нацијо Клиперса“, срећан сам што сам овде са вама, једва чекамо да почне тренинг-камп и чујемо се ускоро – поручио је у видео-клипу Теодосић, који је инсистирао на томе да његово презиме буде исписано с латиничним „ћ“, а не са „ц“, како често Американци означавају наше слово.
То за некога може да буде притисак.

 

– Не мислим тако. Најважније је да сви напредујемо. Бићемо добри као тим, а не као појединци. Имамо добре играче, само да научимо да играмо заједно. И прошле године смо били добри. Време је да још надоградимо игру. Циљ је да уђемо у плеј-оф, не само да боримо за осмо место, већ да одиграмо значајну ролу.

Значајну ролу, али индивидуалну, очекује и Бобан Марјановић у Детроиту.

– Сваки играч жели прилику да игра и током утакмице покаже оно што ради на тренинзима. Срећан сам што ћу ове сезоне имати ту шансу – изјавио је Марјановић, за ког је тренер Ван Ганди рекао да може да буде „незаустављива нападачка сила“. – То се зове самопоуздање. Ако га немате, не треба ни да излазите на терен. Све је у глави. Знам шта радим најбоље.

Евидентно је да Боби пуца од самопоуздања.

– Током лета сам био са репрезентацијом Србије, која је била друга на Евробасету. Почели смо са тренинзима крајем јула, што ми је много помогло. Рад са репрезентацијом ми је омогућио да дођем у доброј форми.

У доброј форми је и Богдан Богдановић, нови „краљ“, који је у Сакраменто стигао са титулом члана најбоље петорке Евробаскета.

– Налазим се у новој ситуацији, али уверен сам да ће ми бити лепо и да ћу помоћи екипи да буде што успешнија. Не желим далеко да гледам, циљеве постављам један за другим, а први је да се што пре уклопим. Верујем да можемо у плеј-оф – поручио је Богдан. – Хоћу да напредујем у игри „један на један“. Једва чекам да играм против Дурента. Већ смо се састајали у финалу ОИ у Рију, било је то добро искуство.

С ништа мање нестрпљења дебитантску сезону у НБА очекује и Раде Загорац:

– Ово је моја прва сезона и први „медија деј“. Узбуђен сам – поручио је Загорац.

ЗАПАД – ИСТОК 7:1

СРБИЈА ће ове године имати осморицу представника у НБА, шесторицу играча, Немању Бјелицу (Минесота), Николу Јокића (Денвер), Бобана Марјановића (Детроит), Милоша Теодосића (ЛА Клиперс), Богдана Богдановића (Сакраменто) и Радета Загорца (Мемфис), као и двојицу тренера, Игора Кокошкова (Јута) и Дарка Рајаковића (Оклахома Сити).
Занимљиво да је од свих осморице само Марјановић члан тима који је у Источној конференцији.

БЈЕЛИЦА ОПЕТ „ОСМИЦА“

ЗБОГ пута у Кину на предсезонски двомеч са Голден Стејтом (5. и 8. октобар) Минесота је три дана раније одрадила „дан за медије“.
Немања Бјелица је на дрес „вратио“ број 8, који му је стајао на леђима у Фенербахчеу када је постао МВП Евролиге.