Прочитај ми чланак

ОТКРИЛИ ЗАВЕРУ СРПСКИХ ВЛАСТИ: Двери сумњају у легализацију геј бракова

0

Поподневни део јучерашње скупштинске дискусије о амандманима на предлог закона о основама образовања и васпитања обележила је расправа посланика Двери и Српске напредне странке о томе да ли се иза термина "законски заступник" деце крије намера да се легализују хомосексуални бракови и усвајање деце. Скупштина: Двери сумњају у легализацију хомосексуалних бракова Поподневни део скупштинке дискусије о амандманима на предлог закона о основама образовања и васпитања обележила је расправа посланика Двери и Српске напредне странке о томе да ли се иза термина.

Шеф Посланичке групе Двери Бошко Обрадовић питао је министра просвете Младена Шарчевића зашто је у закону написано „родитељ или законски заступник“, уместо старатељ, што је категорија коју познаје породични закон.

Да ли је то намера да се легализује усвајање деце међу истополним заједницама, питао је Обрадовић.

Одговорио му је шеф Посланичке групе СНС Александар Мартиновић, који је истакао да категорију законски заступник познају и други закони и да ниједан посланик СНС не промовише хомосексуализам, али ће учинити све да сви слободно шетају градом.

Шаљете честитке Алтернативи за Немачку, а њихова функционерка је лезбијка, која са својом партнерком има двоје деце. То вам не смета, рекао је Мартиновић и додао да Обрадовићу није сметало ни да шета под заставом дугиних боја на протестима због победе Александра Вучића.

Ви сте опседнути мржњом, рекао је Мартиновић.

Одговарајући на то, Обрадовић је рекао да као што је Мартиновић пре неколико година био највећи критичар Вучића и Николића зато што су растурили СРС, може се очекивати да за неколико година заговара хомосексуалне бракове.

Председница парламента Маја Гојковић га је опоменула да говори о амандману, а када је Обрадовић рекао да разуме нервозу СНС зато што је „Ангела Меркел изгубила 10 одсто гласова“, прекинула је расправу и дала паузу.

Расправа је потом настављена радом по амандманима, којих је поднето 904, а Влада је прихватила 25.