Прочитај ми чланак

НЕМЦИ У ПАНИЦИ ЗБОГ ЗВЕЗДЕ: Стиже Богданов и 5000 Делија!

0

Фудбалери Црвене звезде у четвртак гостују у Келну где ће против истоименог домаћег клуба одиграти утакмицу 2. кола Лиге Европа. Гостовање црвено-белих немачки медији и полиција прате из угла доласка неколико хиљада Делија које би могле да изазову нереде. У првом плану је Иван Богданов, коме је "Билд" посветио посебну пажњу.

Немачки „Билд“ доноси фотографију приликом хапшења Богданова у Ђенови 2010. године и текст о њему.


Тврде да радикални навијачи Црене звезде могу изазвати немире, како у граду, тако и на трибинама стадиона у Келну.

Немци су велику пажњу посветили Ивану Богданову кога чак називају и неонацистом, те пишу да га навијачи из Европе знају и под надимком „Иван Грозни“.

Регионални лист из Келна „Келнер Штат Анцајгер“ контактирао је полицију. Неименовани официр за безбедност открива да се очекују жестоки сукоби навијача Црвене звезде и Келна.

Полиција наводи да очекује око 5.000 навијача Црвене звезде, а од чега њих 2.700 нема карту за меч. Даље се наводи да ће стадион бити распродат, односно да се очекује посета од 45.000 људи. Више од 1.000 полицајаца обезбеђиваће меч, као и 400 редара.

– Свесни смо да постоји велика опасност за сукобе између навијача. Симаптизери Звезде пију алкохол и користе пиротехнику, а и Келн има насилне навијаче. Код домаћих навијача радиће емоције због првог меча у Европи на свом стадиону после 25 година, што значи и појачану опасност за конфликте – наводи се из полиције Келна.

Навијачи Келна направи су прави хаос пре 14 дана у Лондону, када је њих више од 20.000 дошло на утакмицу против Арсенала. Иако је само 5.000 људи имало карте остали су правили нереде по граду и тукли се са полицијом. Почетак утакмице каснио је сат времена, пошто су се немачки хулигани потукли са редарима на стадиону.