Прочитај ми чланак

ДУШАН ИВКОВИЋ ОТВОРИО ДУШУ О ВЕЛИКОМ ПРОПУСТУ СРБИЈЕ: Зар ја да вучем људе

0

Дуди смета што се нико у његовој земљи није сетио да организује утакмицу у његову част.

Човек који је задужио српску кошарку опростио се од тренерске каријере свечаном утакмицом у Атини. И сам Дуда Ивковић сматра да је помало апсурдно што се нико у Србији није сетио да му уприличи заслужен опроштај у домовини, али како каже, он није желео никога да „вуче за рукав“ да би нешто такво било организовано.

ФОТО: wikimedia.org – Christopher Johnson

Лепо вече у Атини

– Основна идеја је била да та утакмица буде у Београду. Ја стварно, из дубине душе, верујте ми, не замерам никоме. Једноставно, постојао је један дужи период, од јуна прошле године, то је више од годину дана, кад је могао било ко да се јави и да направимо нешто такво. Да ли је требало ја то да радим, да вучем људе за рукав – упитао је Ивковић у емисији „Кош“ на радију Спорт ФМ.

Иако истиче да ће се одазвати свакој акцији која се евентуално организује у Београду, легендарни стручњак свестан је да се опроштај какав је имао у Пиреју не може поновити.

Сад је касно

– Стицајем околности, то је направљено у Атини, и сада стварно не видим да би било на месту… Сигурно је да нећу одбити било какве акције, учествоваћу у свакој јер ја сам срећан човек да могу да могу да помогнем на неки начин, међутим, ово што је било… Ово вероватно не може да се понови и да се направи два пута – закључио је легендарни Дуда.

Највећа подршка
ХВАЛА СУПРУЗИ И ПОРОДИЦИ

Током дуге и трофејне каријере Дуда Ивковић имао је велику подршку породице, на првом место своје супруге Нене.

– Моја породица је увек била на првом месту, она ме је пратила све ове године и има удела. Увек подвлачим то да сам срећан човек јер сам имао могућност да тренирам толике генерације играча, и у свему томе била ми је неопходна велика подршка моје породице. Сигурно да ту моја супруга има огроман удео – истакао је Ивковић.