Прочитај ми чланак

ЗАНИМЉИВО: Шешељ продаје Тому за 200 динара!

0

Лидер Српске радикалне странке увелико је почео да се припрема за Сајам књига у Београду. Публици ће представити своје нове наслове више него живописних назива, а најављује и да ће за време трајања сајма тамо “камповати”, односно бити од јутра до мрака као и прошле године, али и да ће за 200-300 динара продавати књиге бившег председника Томсилава Николића и књигу “Како сам газио Тому и Вучића“ коју је СРС објавила у име посланика СНС-а Александра Мартиновића.

Осим нових Шешељевих књига “У инату и пркосу нико ми није дорастао”, “Крици из хашке јазбине“, “Умаче ми холандска краљица“, “Избори које нисмо смели добити”, на његовом штанду наћи ће се и Николићеви наслови попут „Сам против свих”, „Говорио сам“, “Шешеља за председника“, „Борба као смисао живота”…


– На нашем штанду посетиоци ће моћи да нађу веома занимљиве наслове и очекујем да ће заинтересованих бити много. Уверен сам да ће наш штанд, као и прошле године, посетити и многи важни људи. Ја ћу велики део времена проводити на сајму и бићу расположен да са свима попричам и свима изађем у сусрет уколико буду желели да се фотографишу са мном. Надам се да ми Мартиновић и Тома неће тражити паре за ауторска права. Остало нам је 100.000 примерака Томиних књига које је писао док је био у СРС-у, прошле године смо успели да продамо једну, а ове године се може десити да не продамо ниједну, али видећемо – кроз смех каже Шешељ за “Ало!“.

Драгица и Радомир рецензенти

Рецензенти књига Томислава Николића су више него занимљиви – наиме, у питању су његова супруга Драгица и син Радомир.

– Шта се ми ту опште чудимо што продаја његових књига иде слабо. О квалитету Томиних књига најбоље сведочи то што су рецензије за њих радили његова супруга и син – прокоментарисао је Шешељ прошле године.

Подсећања ради, Шешељ је и прошле године продавао књиге бившег председника Томсилава Николића, а када смо упитали Николића да ли ће тражити финансијску надокнаду за ауторска права, из његовог кабинета су нам поручили да то он никако неће чинити јер је он човек који увек помаже немоћнима!

– Он се не стиди ниједне речи или идеје које се налазе у тим књигама, а народ треба да чита добре књиге. Господин Николић је увек помагао слабе и немоћне – поручили су из Николићевог кабинета прошле године.

Шешељ му тада, наравно, није остао дужан.

– Тома може да једе го*на! Он има чак две добре књиге, веровали или не. Једна носи наслов „Шешеља за председника“, а друга је „Борба као смисао живота“, а на њој је моја слика из Хашког трибунала. А на то што је алудирао да сам слаб и немоћан кажем само једно, он је једна обична будала! – рекао је тада Шешељ за „Ало!“.

Патријарх специјални гост

Патријарх српски Иринеј посетио је прошле године Сајам књига у Београду, а најдуже се задаржао на штанду лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља, са којим је попричао о важним политичким и друштвеним темама, након чега му је Шешељ поклонио неколико својих књига.