Прочитај ми чланак

ОВАЈ ХРВАТ БЕЖИ ИЗ ХРВАТСКЕ: Нећу да живим са усташама и злочинцима који …

0

- Не желим гледати шовинистичке силеџије које траже Србе и Хрвате антифашисте да им науде - каже Марио Вујевић

Сплићанин Марио Вујевић само је један од оних који се одлучују на одлазак из Хрватске. На свом Фејсбук профилу објавио је опроштајно писмо намењено Хрватској јавности у ком је истакао све разлоге који су га натерали на одлуку о одласку.

Хрвати хоће да укину Србима једино право од ког им зависи опстанак

Његов статус шири се друштвеним мрежама, само на Фејсбуку подељен је на десетине пута. За Индеx.хр још је рекао да ће остале истините фашистичке приче и приче о терору у Сплиту описати у књизи коју ће објавити.

Његов статус преносимо вам у целости:

„Одлучио сам да ускоро одем тамо где не живе верски фанатици, који с мртвима по улицама тероришу властити народ. Одлучио сам да одем тамо гдје домољуби и ратници не уцењују властити народ и властиту државу 22 године након рата, тражећи нове привилегије. Желим живети у грађанској држави у којој ће декларисани фашисти за промовисање истог бити у затворима.

Желим живети у држави у којој вера и веронаука постоје само у црквама где им је место. Вери кажем једно велико не на улицама, у школама и јавним установама. Не желим гледати шовинистичке силеџије које траже Србе и Хрвате антифашисте да им науде.

Хрватски човек ће се пробудити тек кад рука фашизма закуца на његова врата. Али, онда је касно. Желим живети мултикултуралност 21. века, а у болесно националистичкој држави то је немогуће.

Хрватска постаје верски резерват и убрзо можемо очекивати свештенике као водитеље дневника и теологе којима је земља и даље равна плоча како предају филозофију. Дегенеричан је утицај цркве на цивилно друштво, и њихов покушај да реалност и истину замене магловитим бајкама и смишљеним лажима. И зато ћу убрзо Хрватској рећи – збогом.

Још је мало остало до комплетне владавине клерофашизма. Желим се будити тамо где не постоје Пленковић, Китаровић, Маркић, Хасанбеговић, Бозанић и Марко Скејо.

Тамо где влада демократија, а не клерофашистички режим. Тамо где постоји будућност без фашиста у свим структурама власти. Желим да се моје дете буди далеко од усташа и злочинаца који сањају нови Јасеновац и Стару Градишку“ , написао је на Фејсбуку Марио Вујевић, наутичар из Сплита.