Прочитај ми чланак

СРБИЈА ИМА ТРИ ПУТА ВИШЕ ПОЛИЦАЈАЦА него војника!

0

Управа за обезбеђење МУП-а Србије броји преко 1.500 полицајаца, који обезбеђују ''штићене личности'' ! У правним државама ''штићене личности'' су председник Владе, председник државе, министар одбране и полиције.

Српски председник је одлучио по свом ћефу да полиција чува, даноноћно, преко 5.000 његових миљеника! Мало је познато да бившу министарску правде Снежану Маловић, обезбеђује 30 полицајаца, да и даље има на располагању резиденцијалну вилу. Решење о статусу “штићена личност“ доноси министар полиције. Врши се безбедносна процена угрожености лица, његов ранији живот, друштвени статус и процењује се зло које му прети.

Сваки функционер Српске напредне странке, или његове коалиције, има полицијску пратњу. Возе се службеним колима, под ротацијом, претресају се лица која су штићеној личности сумњива, улазе у кафане и ресторане као насилници. Скоро сваки директор јавног предузећа има многобројну телесну гарду. Градоначелници и страначки функционери по унутрашњости Србије су, исто, “штићене личности“. Полиција их чува док банче, док праве баханалије и уговарају шпекулативне послове.

Осим полицајаца из Управе за обезбеђење МУП-а Србије устројена је и Јединица за заштиту сведока-сарадника и заштићених сведока. Обезбеђење пружа и бригада полиције са Бановог Брда, Одреди жандармерије стационирани у Нишу, Краљеву, Београду и Новом Саду, као и интервентне јединице при полицијским управама у унутрашњости. Посебно важне личности чувају припадници БИА и Војне формације “Кобре“.

Србија је једина земља на свету где интересни прозападни лоби Александра Вучића чува неколико хиљада полицајаца. Уместо судских стражара.

Ипак, Вучић мисли да ће опет преварити грађане, војнике, пензионере и полицију.