Прочитај ми чланак

РЕЧЕНИЦА СЛОВЕНАЧКОГ AМЕРИКАНЦА ЈЕ ПОРУКА да Србија никад не треба да узме странца

0

Кошаркаши Словеније постали су шампиони Европе... Нико није очекивао да ће чета Игора Кокошкова успети да направи тако велики успех. Урадили су сјајну ствар, а велике заслуге за тако нешто има Ентони Рендолф. Aмериканац је дао огроман допринос, али... Једна његова реченица неће се свидети љубитељима кошарке.

Кошаркаши Словеније постали су шампиони Европе… Нико није очекивао да ће чета Игора Кокошкова успети да направи тако велики успех. Урадили су сјајну ствар, а велике заслуге за тако нешто има Ентони Рендолф. Aмериканац је дао огроман допринос, али… Једна његова реченица неће се свидети љубитељима кошарке.

Јесте он помогао да се дође до златне медаље, али… После Евробаскета његове изјаве потпуно јасно дају одговор да ли Србија треба да ангажује странца.

 На питање зашто је играо када није био плаћен, Рендолф је одговорио.

– Због повластица које доноси пасош Европске уније! Желео сам да помогнем Реалу да доведе још једног Aмериканца, али и да помогнем себи. Када једног дана будем био старији, лакше ћу наћи клуб – рекао је Рендолф.

Словенију није нигде ни поменуо. Овога пута експеримент је успео, али… Где је ту страст? Рендолф више неће играти за ову селекцију а у саставу “змајчека” остаје велика празнина. Са овим играчем су добили доста, ипак, могло је да буде и потпуно другачије. Најбољи пример за то су Црна Гора и Тајрис Рајс који је деловао као неко кога Евробаскет не занима.

Да ли Србија, земља кошарке себи сме да дозволи тако нешто? НЕ! Дрес “орлова” носи се због страсти и љубави према нацији, а не због бенефита који доноси пасош.

Злато за Словенце јесте ту, али шта даље?