Прочитај ми чланак

ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА: Саша Јанковић је жив – на њега није пуцано нити је убије

0

„НАДАМО СЕ ДА ПОКАЗНА ВЕЖБА ПОЛИЦИЈЕ НЕМА ЗА ЦИЉ ПРИПРЕМУ ЗА УВОЂЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА“

ПОКРЕТ слободних грађана (ПСГ) саопштио је данас да су нетачне информације објављене на друштвеним мрежама да је на председника тог покрета Сашу Јанковића „пуцано или да је убијен“.

„Обавештавамо јавност да је лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић жив и здрав“, наводи се у саопштењу.

Члан председништва ПСГ Срђан Шкоро је казао да сама чињеница да је огроман број људи поверовао у ту „ужасну вест“ сведочи о томе у каквом граду и држави живе грађани Србије.

„Желимо да верујемо да протурање овако опасних и узнемирујућих лажних вести не представља припрему јавности за оно што би могло да уследи“, рекао је Шкоро.

Он је казао да се свакодневно против Саше Јанковића и ПСГ-а води „бестијална кампања преко плаћених слугу оданих актуелној власти“ и оценио да је страх од губитка београдских избора „очигледно толико изражен у владајућој коалицији да га више не могу скрити“.

„Надамо се да показна вежба полиције и блокада читавог Београда нема за циљ увођење будућег полицијског часа, нити обрачуна са опозицијом и грађанима који мисле својом главом“, рекао је Шкоро и додао да то није искључено јер о безбедности грађана брину директор БИА Братислав Гашић, министри одбране и унутрашњих послова Александар Вулин и Небојша Стефановић, а њима „незаконито координира“ председник Србије Александар Вучић.