Прочитај ми чланак

КАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАО НЕПЛАНИРАНИ СУСРЕТ ВУЧИЋА, Пацолија и Хашима Тачија у згради УН

0

Председник Србије Александар Вучић непланирано се у згради Уједињених нација срео са председником Косова Хашимом Тачијем и замеником косовског премијера и министром спољних послова Беџетом Пацолијем, сазнаје „Блиц”.

– Где си нашао све те гласове о којима причаш? Изгубио си једном, опет ћеш да изгубиш – обратио се Вучић Пацолију.

Пацоли се збунио и питао:

– Јеси ли уморан од свих састанака?

Хашим Тачи је све посматрао са стране и није се укључивао.

До сусрета Вучића и приштинских званичника дошло је дан након што је Пацоли изјавио да је Косово обезбедило довољан број гласова за чланство у Унеску.

Чланство Косова у Унеско било је тема свих састанака председника Србије и министра спољних послова Ивице Дачића у Њујорку претходних дана.

Вучић је изјавио да Албанци иза себе имају мишиће великих сила, али и да ће се Србија борити, док је Дачић рекао да “они немају довољно за Унеско”.

– Пацоли мисли да може све парама да реши, али то није баш тако. Ми смо пре две године победили иако су их најјаче земље подржавале – рекао је Дачић за “Блиц”.

– Ми као Србија ћемо помоћи колико можемо да УН имају још већу улогу. Биће мање бахатости и ароганција у свету ако то буде тако – казао је Вучић у изјави новинарима након обраћања Генералној скупштини Уједињених нација.

У свом говору Вучић је поручио да су мир и стабилност на Западном Балкану услов за развој тог региона, да је Србија посвећена том циљу и да ће подржати јачање улоге УН. Председник Србије је поновио да Србија верује у све већу улогу УН као организације за мир и да ће свака реформа УН која води јачању њене улоге добити подршку Србије.

БОНУС ВИДЕО

Гости медијске куће „Центар” су доцент међународног права, на Правном факултету у Приштини, измештеном у Косовској митровици, др Дејан Mитровић, и председник Правног тима и потпреседник Српског покрета Двери адвокат Марко Пушица.

Гости су током емисије говорили о о међународним уговорима које потписује Србије после Бриселског споразума (00:13:00), о томе шта пише у Бриселском споразуму и шта Запад од Србије тражи у вези Косово и Метохије (00:14:00); као и о томе како је Републичка изборна комисија третира Космет за време председничких избора у Србији (00:17:30). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.