Прочитај ми чланак

ВУК ДРАШКОВИЋ: „Црна Гора је још једном одиграла Мојковачку битку за Србију“

0

Уласком у НАТО алијансу Црна Гора је још једном одиграла Мојковачку битку за Србију и прокрчила јој пут, оценио је политичар и књижевник Вук Драшковић.

Он је оценио да је Црна Гора извидница и претходница Србији и истакао да ће за њега те две државе, како је и ранијих година говорио, увек бити заједно, преноси РТЦГ.

„Ево сада нисмо заједно, али за мене јесмо, као да смо заједно“, рекао је Драшковић гостујући на књижевној трибини Култопис у Никшићу која се одржава у оквиру Програма подршке развоју културе под покровитељством Владе и Општине.

Упитан где види будућност земаља бивше Југославије, Драшковић је рекао да би, када би то могло, тражио у прошлости, без изузетка.

„Мислим да једини разуман пут после свих јада који смо себи направили је та Европа, НАТО и Запад. НАТО је политичка и војна организација, али и избор пута, а Европска унија путовање. Ако не изабереш пут, и уђеш у погрешан воз, онда је свака успутна станица погрешна“, рекао је Драшковић.

Он је казао да се због тога радује што је Црна Гора одабрала тај пут и да верује, нада се и бори да ће Србија за Црном Гором. „ А за киме ће друго, ако не за Црном Гором“, запитао је Драшковић.