Прочитај ми чланак

СТРУЧЊАК ЗА НУКЛЕАРНУ ЕНЕРГИЈУ: Маја Гојковић изигравала Алберта Ајнштајна у Бечу

0

Она је прецизирала и да је Србија спремна да спроведе процедуре за ратификацију Конвенције о нуклеарној сигурности

Маја Гојковић, председница Скупштине Србије, састала се с генералним директором Међународне агенције за атомску енергију Јукијем Аманом у Бечу, а током састанка разговарали су о нуклеарној сигурности.

Гојковићева, која је предводила делегацију наше земље на заседању Генералне конференције агенције, нагласила је значај уласка Србије у Савет гувернера ове организације и изразила уверење да ће чланство наше земље у Савету гувернера допринети повећању препознатљивости Србије у глобалним напорима одрживог развоја употребом нуклеарне енергије искључиво у мирољубиве сврхе.

Гојковићева је истакла да су настојања за унапређење читавог система у области нуклеарне сигурности и заштите од јонизујућих зрачења, у које Србија континуирано улаже, у потпуности сагласна с процесом интеграција у ЕУ и усклађивањем домаћег законодавства са легислативом ЕУ.

Она је прецизирала и да је Србија спремна да спроведе процедуре за ратификацију Конвенције о нуклеарној сигурности и заједничке конвенције о сигурности управљања ислуженим горивом и сигурности управљања радиоактивним отпадом.