Прочитај ми чланак

ОН ЋЕ БРИНУТИ О МЛАДИМ “КРАЉЕВИМА” Богдан добио злата вредну подршку у НБА лиги

0

Богдан Богдановић се окитио медаљом на Европском првенству, а сада су пред њим нови велики изазови. Очекује га одлазак у НБА лигу, а у Сакраменту ће имати специјалну подршку.

Генерални менаџер “краљева” Владе Дивац решио је да у клуб доведе познатог спортског психолога Гејлена Данкана. Он има велико искуство рада у НФЛ лиги и бринуће о играчима “краљева”. Сакраменто има млад тим, сви верују да је пред њима светла будућност, али свесни су и да мора много да се ради.

– Знам шта је потребно младим људима да би се лако прилагодили новом окружењу. Желим да будем део једне добре слагалице и желим да помогнем клубу да крене напред. Имамо много младих играча и ту сам да их, уз ветеране, извучем на прави пут. Од мене ће научити како да им све изван терена буде добро и да могу да се посвете само игри – рекао је Данкан за “АБЦ”.

Он помаже играчима да се снађу у свету професионалаца, али објашњава и како да троше новац и на који начин да граде каријеру. Једном европском рукију није лако у НБА лиги, тако да ће Богдановићу подршка сигурно добро доћи.