Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Мајмунисање као професија

0

Од вајкада је човек имао потребу за мајмунисањем али неки су од тога направили добар бизнис. У 19. веку дарвинисти су, просто, мајмунисање схватили као професију. Како су године пролазиле та професија је само добијала на значају.

После векова нормалног живота и традиционалног схватања света дошло је време кад су се људи почели утркивати ко ће изнети боље доказе да у себи има мајмунске гене. Невероватан преокрет у историји човечанства али дуго припреман.

20. век је век у коме је свако мајмунисање постало дозвољено. Људи прошлог века запоставили су човековање, чојство и јунаштво и све подредили мајмунисању. Толико су се мајмуни инфилтрирали међу људе да људи просто нису знали који су им преци људи а који мајмуни и којима треба више да се поносе.

Веома популарни су постали тзв. човеколики мајмуни, орангунтани а посебно гориле. Та мајмунско-горилска професија је постала толико популарна да су неки типови рођени као људи толико дали значај пумпању мишића на рачун испумпавања мозга да је то узело светског маха.

Антологијски филмски серијал „Планета мајмуна“ из 80-их година, дошао је као последње упозорење шта нас очекује у будућности ако у садашњости дамо превише слободе мајмунима тј. ако им препустимо и минимум власти над нама.

У тој серији јасно је показано шта се дешава кад људи буду кажњени за своје грехе. Када изгубе слободу, џаба је људима разум јер их мајмуни својом бројношћу стављају у подређен положај. Но, срећа је што у борби мајмуна са човеком, мајмун може извојевати победу само привремено. Чим истекне казна тј. чим људи окају своје грехе, доћи ће у прилику да поврате примат над бесловесним бићима.

Почело је, давно, са нудистичким плажама а наставило се са паровима који се не скривају па са парадерима који јавно истичу своје мајмунске навике да би се крајем столећа кроз разне ријалити програме увукла јавност у спаваће собе као облик тв проституције и курвалука тј. приказало животињско (мајмунско) задовољавање сексуалних нагона без икакве контроле и срама, кроз директан тв пренос.

Ових дана смо били сведоци покушаја увођења мајмуна на јавну сцену од стране једног професионалног „тровача мозгова“ у нашој земљи. Он је то, наравно, представио као савременост али радује чињеница да га савремене тенденције у развијеним државама демантују.

Развијене државе су оне које имају развијену самосвест, сопствену производњу хране и контролу над својим природним добрима и територијом а у њима је све више становника који живе традиционалним начином живота поштујући моралне норме. У Србији пак, ове наговештаје треба тумачити слично оном последњем упозорењу из „Планете мајмуна“.

Ми, хришћани, знамо да се људи разликују од животиња зато што имају разум, савест али и осећај стида као и због поштовања моралних норми али примећујемо да неки који покушавају да диригују нашим животима, преко својих мајмунских професија желе да одбаце ове људске предности и да нас све доведу на ниво животиње правдајући то “модернизмом“ 20. века из кога једва живу главу извукосмо.

Такође знамо да ће сигурно доћи дан кад ће се јасно одвојити људи од мајмуна као и људи од нељуди.

Остаје нам да будемо опрезни, пазимо кога следимо и не дозволимо никоме да, својим мајмунисањем, нас прави мајмунима.

На крају цитат: “Будимо Људи!“.