Прочитај ми чланак

СПОЈИ испоручио главну помоћ шесточланој породици Смиљанић из Дебељаче

0

Српска православна омладина Инзбрук (СПОЈИ) је у петак, 1. септембра 2017, у оквиру последње хуманитарне акције током овог лета по други пут посетила породицу Смиљанић у Дебељачи, која броји шест (6) чланова, испоручивши јој овај пут нову косачицу и половну професионалну шиваћу машину у укупној вредности од 253,00 евра, док су путни трошкови износили 23,00 евра.

Чланови Омладинске организације СПОЈИ из Аустрије и Србије су по други пут током овог лета посетили породицу Смиљанић, којој смо у јулу испоручили прву помоћ у виду храну и кућних потрепштина.

Шесточлану (6) породицу Смиљанић чине: отац Ранко (34), мајка Вања (31) и ћеркице Јована (10), Ивона (7) и идентичне близнакиње Исидора и Теодора (3).

Смиљанићи примају 10.000,00 динара (око 85,00 евра) социјалне помоћи месечно. Тренутно нажалост нико није запослен. Отац Ранко је грађевински техничар, а мајка Вања кројачица.

Док су раније живели у Панчеву налазили су разне послове, али се ситуација погоршала након рођења близнакиња, те одлуче да се преселе у кућу у Дебељачи. Ранко је радио затим као конобар у једном ресторану у Ковачици и ситуација им се побољшала, али му је 2016. позлило на послу. Хитно је пребачен у болницу где му је установљена погрешна дијагноза и послат је кући. Међутим, стигавши кући ситуација се погоршава и хитна га одвози у болницу где му је овај пут дијагностицирано пуцање дебелог црева.

Даље да ради није могао, јер је био оперисан а и даље је на рехабилитацији. Главни проблем им је поред недостатка посла то што кров прокишњава, а то је поготово зими веома незгодно, те би санирање крова пре зиме било веома неопходно. Такође, половна косачица им се покварила пре пар месеци са којом су бар мало могли да зараде нешто косећи по Дебељачи.

Нажалост, нисмо могли да им санирамо кров јер би трошкови ипак превазишли наше тренутне могућности, али смо им зато обезбедили нову косачицу са којом ће моћи поново да косе по Дебељачи, као и половну професионалну шиваћу машину, коју смо добили од предузећа ВФМ2-група, на којој ће Вања моћи да шије. Тако смо им, уз Божију помоћ, олакшали тренутну ситуацију, јер ће с времена на време моћи да проналазе посао и зараде новца за своје четири дивне ћеркице.

Приликом нашег другог доласка био је први дан нове школске године, тако да нису све четири ћеркице биле на окупу, али смо им уручили слаткише на чему су нам захвалиле уз поруку да нас нису заборавиле.

Српска православна омладина Инзбрук (СПОЈИ) овом приликом захваљује свим донаторима, подржаваоцима, члановима и људима добре воље, који редовно дарују добровољне прилоге за социјално угрожене породице са више деце на Балкану током целе године као и на догађајима СПОЈИ. Такође овом приликом захваљујемо и свим учесницима Краљевског купа, хуманитарног турнира који сваке године одржавамо у децембру, јер је један део средстава коришћених у овој акцији са прошлог издања овог турнира. Без Вас овакве акције не би биле могуће и зато Вас позивамо да и у будуће подржавате хуманитарне активности СПОЈИ и редовно дарујете добровољне прилоге и тако заједно са нама помажете онима којима је заиста најпотребније!

СПОЈЕНИ СМО ЈАЧИ!