Прочитај ми чланак

НАПАД НА РУСКУ ВОЈСКУ У СИРИЈИ — уследиће муњевит одговор

0

Из подручја на источној обали Еуфрата, где се налазе милитанти опозиционих Сиријских демократских снага и амерички специјалци, два пута је отварана ватра на сиријске снаге из минобацача и реактивне артиљерије, саопштио је званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

Он је навео да са севера Дејр ел Зора милитанти СДС без икаквих препрека прелазе у борбене редове терориста ДАЕШ-а.

„Из подручја на источној обали Еуфрата, на којој се налазе милитанти СДС заједно са војницима америчких специјалних снага, на сиријску војску је два пута отворена интензивна ватра из минобацача и реактивних система“, навео је генерал.

„У позадини успеха сиријских снага, међународна коалиција на челу са САД и Сиријске демократске снаге зауставиле су операцију за ослобађање Раке“, додао је Конашенков.

По његовим речима, централни региони бивше престонице терористичке организације ДАЕШ који чине 25 одсто територије града остају под пуном контролом терориста.

Он је нагласио да заједно са сиријском војском борбу против тероризма воде и руске Специјалне специјалне снаге.

„Зато смо преко специјалног канала упозорили команду оружаних снага САД у Удејдеу (Катар) да ће покушаји гранатирања из подручја где се налазе милитанти СДС биће муњевито елиминисани. Положаји одакле буде гађано биће елиминисани свим расположивим средствима“, изјавио је Конашанков.