Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Зашто нам смета пинк?

0

Сваки добар родитељ зна да је осећање стида или срама важно социјално осећање. Треба рећи да “стид прави највише штете у нашим животима онда када га у ствари не осећамо “.

Шта Пинк заправо ради?

Сваки добар родитељ зна да је осећање стида или срама важно социјално осећање.
Треба рећи да “стид прави највише штете у нашим животима онда када га у ствари не осећамо “.
Пинк је управо посвећен томе да убија осећај срама прво у појединцу а тиме и друштву у целости.
Он шаље поруку да шта год учинили, ми не треба да се осећамо посрамљеним, јер нема више табуа, а некад јасна граница између исправног и погрешног постала је замагљена.

Све је постало дозвољено.
Све је постало релативно.
Морална лествица не треба да постоји ни у нама, ни ван нас.
Као да се остварује она Сенекина да стид кад оде, не уме да се врати
Постајемо бестидници.
Пинк гради друштво у којем нема емпатије, у којем не умемо више да се зацрвенимо, где ће се изгубити пристојност, присност и достојанство.
Пристојност се константно замењује вулгарношћу безобразно то називајући слободом.
Монструозна телевизија се попут каквог лошег експеримента потпуно отргла контроли својих креатора и прети да уништи све пред собом.
Наша је дужност да је зауставимо у томе.
Забијајући главу у песак и не реагујући ми постајемо саучесници.

На овај протест сам дошла првенствено као мајка која не жели да се догоди да у њеном одсуству, пребацујући програме деца гледају огавне програме Пинк ријалитија.
Чињеница је да је савременост довела до тога да су телевизијски екрани постали обавезан део наших домова.
Наша све већа одсутност од куће у покушајима да у овој несрећној и сиромашној земљи целодневним радом скупимо довољно средства за пуко преживљавање , довела је до тога да су наша деца, све више препуштена телевизијским екранима као једној врсти нових ,лоших дадиља.
Са друге стране , сви говоримо о томе како деца што свесно што несвесно стално копирају родитеље , како од њих усвајају моделе понашање, системе вредновања… Родитељи, да ли увиђате како онда ова лоша дадиља, овај виртуелни укућанин утиче на нашу децу?

Уколико допустите деци да гледају ријалити програме, ви сте их дословно препустили улици – дозвољавајући им да живе у друштву најгорих људи – алкохоличара, наркомана, педофила, криминалаца, проститутки… а сигурна сам да ни један добар родитељ то не жели својој деци.
Било који социјални радник ће вам рећи да деца у породицама са таквим укућанином углавном доживљавају дубоке трауме и имају трајне последице.

У мом дому програми такве садржине су блокирани – једноставно не постоје у понуди – ефикаснији начин да се изборим са тим злом као појединац, нисам нашла, бар за сада.

Отров је отров – немојмо лицитирати са количином коју можемо унети у организам. Брже или спорије – исход је исти – отрован садржај убиће наше друштво.

Приватна телевизија?!

Желим и да се осврнем на коментар да је у питању једна приватна телевизија а не државна И да немамо права да се мешамо.
Шта заправо то значи?
Све који су били слободни да дају овакав коментар као одбрану за сведопуштени садржај желим да замолим да замисле да шетају поред лепих и уређених приватних морских плажа и да уоче да се управо из приватних објеката на тој приватној плажи у море изливају фекални, хемијски, и сав други најгори отпад у море. Заједничко море, море које није приватно.
Да ли вам је сада прихтављиво образложење да је то ипак приватна плажа??? Да ли је заиста постало општеприхваћено да је профит најбогатијих свуда на првом месту И неприкосновен? Да ли уопште схватате да се ради о огромном профиту и то још уз заглупљивање и понижавање народа и младих нараштаја?

Проблем телевизије Пинк је проблем :
– екологије (трује и загађује друштво својим садржајем)
– проблем насиља у породицама и школама (туче , свађе… које се приказују у програмима као нормалан и прихваћен вид понашања)
– проблем промоције наркоманије, алкохолизма и других болести зависности
– проблем промоције педофилије, промискуитетног понашања… и других поремећаја и болести
– проблем промоције необразовања и криминала као нормалног и пожељног стања у друштву

Ја не желим да будем саучесник! Ја желим само здраву средину за нашу децу!
А ви?

Сања Кондић
Координатор Женске снаге Двери