Прочитај ми чланак

СТИЖЕ МАЂАРСКА ЈЕСЕН: Српски отпораши руше Орбана?

0

Након што је Орбанова влада усвојила закон којим се невладине организације декларишу као страни агенти уколико примају новац из иностранства, избио је прави рат између Сороша и Орбана.

Сорошева репутација у Мађарској је свакако пољуљана током мигрантске кризе 2015. када он стао насупрот Орбанових мера и заштитне ограде на јужним мађарским границама.

Сукоб Орбана и Сороша је достигао врхунац када су невладине организације под контролом Сороша оптужиле Мађарску и Орбана да води изразито антисемитску политику због постера против Сороша које су Орбанови следбеници лепили широм Мађарске. Међутим, сам израелски премијер Нетанјаху је том приликом стао у одбрану Орбана негирајући да је Мађраска на челу са Орбаном антисемитска држава и истичући да су Орбан и он, Нетанјаху, веома блиски пријатељи.

Последњи Орбанов потез у овом отвореном рату Орбана и Сороша је покушај укидања Сорошевог универзитета у Мађарској.

Након свега у Будимпешту је стигла екипа бивших београдских отпораша који припремају антирежимске партије и покрете за „ненасилни“ отпор властима.

Отпораши са својом организацијом КАНВАС су се до сада показали као веома вешти у обарању читавог низа режима који нису били послушни или по вољи Сорошу и тадашњем америчком естаблишменту. Но овај пут у Мађарској се води рат између Трампа и Сороша, баш као и у самој Америци. Иза Орбана стоје Трампови људи а Сорошу у помоћ стижу отпораши!